eur:
394.04
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Zaklatják? Kérjen hívásrészletezést!

Nem kap egyszerűen védelmet az akit telefonon vagy SMS-ben fenyegetnek meg. Sok mindent kell bizonyítania, és sok időbe telik, míg a hatóságok kivizsgálják a bejelentését.

Ha telefonon vagy rövid szöveges üzenetben zaklatnak vagy fenyegetnek meg valakit, a sértettnek célszerű hívásrészletezést kérnie, amelyből kiderülhet, ki hívta őt - mondta az InfoRádió által megkérdezett ügyvéd.

Magyar György közölte: a zaklatott ezt követően fordulhat a rendőrséghez, amely bírói engedéllyel, akár lehallgatással, vagy más technikai eszköz alkalmazásával megkísérelheti felderíteni az elkövetőt.

Amennyiben a hívó komolyan gondolja, amit mond, az már önmagában is szabálysértés, veszélyes fenyegetés, amit bíróság előtt kell elítéltetni, és pénzbüntetéssel lehet sújtani - tette hozzá az ügyvéd.

Magyar György úgy tudja, a kormány a zaklatás törvényi tényállását tervezi beépíteni a Büntető törvénykönyvbe, így már hatósági eljárások keretei között lehetne büntetni az effajta visszaéléseket.

"A rendőrség hivatalosan minden bejelentést köteles tudomásul venni, legfeljebb széttárja a karját, ha nem sikerül a nyomozás eredményeképpen elérni azt a kívánt cél, amiért az illető a feljelentést megtette" - mondta az ügyvéd.

Magyar György hozzátette: a rendőrség mellett a fenyegetések sértettjeinek is mindent meg kell tennie, hogy elősegítse az elkövető felderítését.

Hanganyag: Rezsek Gyõzõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×