eur:
393.75
usd:
365.16
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Szembeszállt egy falu a francia elnökkel

Egy közép-franciaországi falu képviselőtestületének tagjai úgy döntöttek, hogy nem függesztik ki a polgármesteri hivatalban az új elnök, Nicolas Sarkozy portréját.

Az elnöki arckép Franciaország majd mind a 36 ezer polgármesteri hivatalában kint lóg a falon. A 360 lakosú Sannat elöljárói azonban úgy döntöttek, hogy ezúttal kivételt tesznek, mivel a gyakorlat nem kötelező.

Henri Sauthon polgármester elmondta: a kérdés akkor került szóba, amikor a falunak felkínálták a hivatalos elnöki portrét. A képviselőtestület keddi ülésén azonban több képviselő is elmondta, hogy ellenzi az arckép kifüggesztését. Az ezt követő szavazáson 5-4 arányban győztek a lépés ellenzői.

"Talán lázadók, nyakasak vagyunk, de nem mindenki bólogató János" - fogalmazott a 81 éves nyugdíjas gazdálkodó.

Henri Sauthon szerint nem kell politikai okokat keresni a döntés mögött, hiszen Nicolas Sarkozy két elődje, a szocialista Francois Mitterand és a jobboldali Jacques Chirac portréja a mai napig is kint lóg a falon.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×