eur:
393.83
usd:
364.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Háború kezdődhet az eltűnt milliárdos vagyonáért

Csütörtök este a hatóságok leállították a nevadai sivatag fölött eltűnt amerikai milliárdos, Steve Fossett keresését. Felesége még nem adta fel a reményt, de sokan már azon spekulálnak, mikor indul meg a per az üzletember holttá nyilvánításáért.

A nevadai légi mentők repülőgépei és a Nemzeti Gárda helikopterei több mint két hétig keresték Steve Fossett eltűnt gépét, 474 felszállással nagyobb területet kutattak át, mint fél Magyarország - hiába.

Az üzletember felesége, Peggy ennek ellenére továbbra is finanszírozza férje magángépekkel történő kerestetését, ám minden órával kevesebb a remény, hogy sikerül élve megtalálni. Közben jogászok már arról beszélnek, hogy könnyen pereskedés törhet ki Steve Fossett vagyonának státusza miatt.

A kaliforniai törvények szerint - Steve Fossett itt élt - legkevesebb öt évnek kell eltelnie egy ember eltűnése után, mielőtt a család kérhetné a holttá nyilvánítását. Márpedig enélkül senki sem rendelkezhet az 50 millió dollárnál (mintegy 9 milliárd forint) is többre becsült vagyon felett.

Jogászok ugyanakkor elképzelhetőnek tartják, hogy Peggy Fossett - ha már semmi esély sem marad férje megtalálására - kérni fogja a bíróságtól a folyamat felgyorsítását.

Ebben az esetben azonban szembekerülhet Steve Fossett több üzlettársával, akiknek az az érdekük, hogy a vállalkozó jogilag minél tovább életben maradjon, mivel a szerződések az egyik fél halálával gyakran érvényüket vesztik, ez pedig veszteséget okozna a számukra. Az Egyesült Államokban nem lenne példátlan egy ilyen bírósági csata.

Spekulálnak

A 63 éves Steve Fossett - az első ember, aki egyedül körberepülte léghajóval a Földet, valamint 115 repülési, sebességi és időbeli rekordot mondhatott magáénak - szeptember 3-án tűnt el, amikor egymotoros repülőgépével megfelelő helyet keresett egy földi sebességi világrekord felállításához.

Az interneten azóta számos összeesküvés-elmélet született az eltűnésével kapcsolatban. Az egyik szerint az amerikai légierő lőtte le, mert túl közel repült az új harci gépek kipróbálására szolgáló területhez.

Egy másik szerint viszont egyáltalán nem is tűnt el, a légierő fedőtörténetként használja a keresését, az igazi cél pedig egy elhagyott atomtöltet felkutatása.

A legfantáziadúsabb pedig az a sztori, miszerint Steve Fossettet elrabolták, hogy egy földön kívüli járművet teszteljen.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×