eur:
393.83
usd:
367.74
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Meglepő javaslat: "Korlátozzák hét évre a házasságot"

Hét évre kellene korlátozni a házasság időtartamát, s a pár azután dönthetne arról: elválnak-e vagy együtt maradnak. Ezzel a meglepő javaslattal állt elő egy német parlamenti képviselő.

A Keresztényszociális Unió (CSU) nevű konzervatív bajor párt képviselője, Gabriele Pauli szerint a házasság időtartamának korlátozásával csökkenthető lenne a válások száma. Pauli - aki indul a párt elnöki tisztéért - azonban ezzel az ötlettel a CSU-n belül is éles vitát váltott ki.

A CSU szeptember 29-én választja meg új elnökét. A versenyben induló Pauli pedig eddig is kívülállónak számított, új javaslatával pedig aligha szerez támogatókat magának. A konzervatív párt évtizedek óta irányítja Bajorországot, ahol a pápa, XVI. Benedek is született.

Az 50 éves, kétszer elvált Pauli a programbeszédében vetette fel a házasság idejének korlátozását. Indoklásként azt vetette fel, hogy nagyon magas a válások aránya, és a házasok között is sokan csak azért maradnak évekig együtt, mert félnek a magánytól vagy az anyagi gondoktól.

A CSU leköszönő elnöke, Edmund Stoiber az elsők között bírálta a javaslatot. "Aki ilyesmivel áll elő, az jobb, ha más pártban keres boldogulást. A javaslat homlokegyenest ellenkezik a CSU politikájával" - közölte a pártelnök.

Stoiber egyébként részben éppen Pauli miatt kénytelen távozni a párt éléről. Az asszony ugyanis azt állította: a pártvezetést illető bírálatai miatt kémkedtek utána. A botrány kirobbanása, valamint népszerűségének zuhanása miatt döntött úgy januárban, hogy távozik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×