eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Az életmentők vigasztalják a magányos delfint

Szokatlanul szoros barátságot kötöttek a tengeri mentők egy delfinnel Anglia délnyugati partjainál. Az állatot valószínűleg kiközösítették a társai.

A Findolnak elnevezett emlős minden bizonnyal ugyanaz a példány, amely korábban a devoni partoknál tűnt fel, mostanában pedig a cornwalli életmentőkkel játszik.

Egy angol delfinszakértő szerint az állat viselkedése szokatlan, de nem példátlan, korábban is megfigyeltek már magányos, szelíd delfineket az Anglia körüli tengerekben.

Ezek a tengeri emlősök általában népes csapatokban élnek, de Findolt valószínűleg kiközösítették a társai, így egyedül kell élnie - tette hozzá Peter Bloom.

A penlee-i tengeri mentőállomás egyik munkatársa elmondta: a delfin nagyon barátságos, közvetlenül a csónakjuk mellé úszik, és hagyja, hogy simogassák. Sőt, az oldalára fordul, hogy a hasát is elérjék.

"Korábban láttam már 20-30 delfint is a tengeren, de ez volt az első eset, amikor egy olyan közel jött, hogy meg is érinthettem. Nagyon izgalmas volt" - mesélte Patrick Harvey.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×