eur:
395.31
usd:
372.18
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

A szexmentes kapcsolatra sem jár kedvezmény

Megbírságoltak egy walesi nőt, aki korábban egyedülálló anyáknak járó támogatást igényelt, noha élettársi kapcsolatban élt egy férfivel, és három gyermekük is született.

A legfelsőbb bíróság ítélete szerint a 45 éves Jayne Talebnek vissza kell fizetnie a 37.377 fontos (mintegy 13,5 millió forint), jogtalanul igényelt családtámogatást, és még 60 ezer font (körülbelül 22 millió forint) bírságot is fizetnie kell.

Utóbbi behajtását ugyanakkor felfüggesztették, mivel a nő elismerte a csalást, és esély sincs arra, hogy a heti 150 fontos (mintegy 55 ezer forint) keresetéből valaha is kifizesse azt.

Az egyedülálló anyaként felvett támogatást azonban így is vissza kell térítenie. Az ítélethirdetéskor a bíró elmondta: Jayne Taleb anyja kölcsönt ajánlott a lányának, hogy fizetni tudjon.

Jayne Taleb egy korábbi tárgyaláson azt mondta: 2000-ben, a támogatás igénylésénél azt hitte, hogy élettársa, Tony Harvey jövedelmét nem kell figyelembe venni.

A párnak három gyermeke született, de a nő szerint csak az első fogant meg a kapcsolatuk idején, amelynek 1994-ben, a fiú megszületése után vége is lett. A másik két gyermek akkor fogant, amikor később egy-egy alkalommal együtt háltak.

A történetnek ugyanakkor ellentmond, hogy a két felnőtt és a gyerekek - kiegészülve Jayne Taleb korábbi kapcsolatából származó gyermekével - együtt éltek egy cardiffi házban.

Erre hivatkozott az ügyész is, kiemelve, hogy a jelek szerint a férfi és a nő jövedelmi szempontból férjként és feleségként élt, a szexuális szokásaik pedig teljesen indifferensek.

A párnak mindenesetre annyit sikerült elérni, hogy a ház eladásából származó bevételre - mivel az ingatlan teljesen Tony Harvey tulajdonában volt - nem adtak ki végrehajtási utasítást.

Címlapról ajánljuk
Rezeg a léc mindkét spanyol alakulatnál
BL élőben

Rezeg a léc mindkét spanyol alakulatnál

Egygólos előnyről kezdték a negyeddöntő-visszavágót a BL-ben, 6 napja a Barcelona Párizsban 3-2-re verte a PSG-t, az Atlético otthon 2-1-re a Borussia Dortmundot. A keddi továbbjutók egymás ellen mennek a döntőért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Az amerikai tőzsdéken vegyes mozgásokat hozott a keddi nap: csak a Dow tudott pluszban zárni. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×