eur:
387.27
usd:
356.98
bux:
68407.47
2024. május 17. péntek Paszkál

Vigyázzon a bőrére a következő napokban is!

A következő néhány napon is nagyon erős, 8-as feletti UV-B sugárzás várható országszerte - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa az InfoRádióban.

Nadrai Attila elmondta: az előrejelzés szerint holnap 40, csütörtökön és pénteken 41 Celsius fokra kell számítani. Enyhülés vasárnapra várható.

A szervezet ismét felhívta a szabadban tartózkodók és a nyaralók figyelmét arra, hogy fokozottan ügyeljenek a napsugárzás elleni védekezésre.

A fővárosban eddig 28-an lettek rosszul a nagy meleg miatt - mondta az InfoRádióban Szívós Antal, az Országos Mentőszolgálat mentésvezetője.

Nem sokkal korábban a Fővárosi Vízművek kommunikációs osztályának helyettes vezetője kiemelte, hogy a kánikula miatt Budapesten továbbra sem kell vízkorlátozásra számítani.

Sándor Zsolt az InfoRádióban közölte: naponta 15-20 százalékkal, 700 ezer köbméterre emelkedett a főváros vízfogyasztása.

A kánikula idején Budapesten éjjel-nappal, összesen 20 locsolóautóval hűtik a villamossíneket és az utcákat.

A Főpolgármesteri Hivatal csaknem száz közintézményt: kórházakat, idősotthonokat, hajléktalanszállókat, kulturális intézményeket tett teljesen nyitottá azok számára, akik a tűző nap elől hűvösebb helyre szeretnének behúzódni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Eltelt öt év - ez lett az USA nagy Huawei-szankciójából

Öt évvel ezelőtt kapta a kínai Huawei fennállásának addigi legnagyobb pofonját az Amerikai Egyesült Államok akkori elnökétől, és felkerült a Washington szerint nemzetbiztonsági kockázatot jelentő cégek, személyek, államok listájára. Ezzel az USA lényegében elvágta a Huaweit az amerikai technológiától. De most jött a meglepetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
Esnek a hazai blue chipek, csak a Mol tartja magát

Esnek a hazai blue chipek, csak a Mol tartja magát

Mérsékelt esésekkel indult a nap az európai tőzsdéken, és a BUX is lefelé vette az irányt, miután a blue chipek többsége mínuszban áll. Makrofronton Kínán a világ szeme, ahonnan egy rakás gyenge adat érkezett ma reggel, és intézkedéscsomagot jelentettek be a lakáspiac megmentésére. A magyar tőzsdén a Telekomnál voltak események, a cég lemondta jövő hétre tervezett részvény-visszavásárlási aukcióját, valamint az AutoWallisra érdemes figyelni, miután a társaság közzétette első negyedéves beszámolóját.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×