eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Előrehozza a stressz a klimaxot

A stresszes munkahely és a sok túlóra legalább egy évvel előrehozza a menopauzát - állapították meg francia orvosok. A felsőfokú végzettség viszont évekkel megnyújtja a szülőképes kort.

Azt eddig is sejtették, hogy a sok túlóra és a stresszes munkahely, hatással van a nők termőképességére. Egy nemrégiben végzett kutatás derítette ki, hogy a terhesség idején végzett túlmunka jelentősen növeli a vetélés veszélyét.

A Versailles-i Egyetem kutatói 1500, az ötvenes éveiben járó nő egészségi állapotát és életmódját vizsgálták meg. Megállapították, hogy míg általában 52 éves korban kezdődik a klimax, a heti 48 óránál többet dolgozó, és a nagyon stresszes munkahellyel rendelkezőknél már 51 éves korukban.

A depressziós nők számára még komolyabb hatással van a sok munka, így nekik kétszer akkora az esélyük arra, hogy 52 éves koruk előtt legyenek klimaxosak.

A legkorábban, ötven éves korukban éri el a klimax azokat, akik napi tíz cigarettánál többet szívnak. A sok munka és a stressz a hormonszintre van hatással, míg a dohányzás a petesejtek számát csökkenti.

A klimax kezdetét genetikai okok is maghatározzák, nagyon sok nő ugyanis annyi idősen éri el ezt a kort, mint az anyja és a nővérei.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×