eur:
389.09
usd:
363.08
bux:
67981.05
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Elbánt a szupermarket az angol trónörökössel

A Sainsbury's áruházlánc kizárta a beszállítói közül a Károly walesi herceg tulajdonában lévő birtokot, több más gazdálkodóval együtt. Közben az egyik termelő a szupermarket-hálózatot kritizálja, mert az feleslegesen utaztatja több száz kilométert a terményeket.

A walesi herceget és Patrick Holdent, a természetes termesztési módszereket pártoló termelői szövetség vezetőjét január végén zárta ki a zöldség-, egészen pontosan a répabeszállítói közül a Sainsbury's. Az áruházlánc szerint a birtokokról kikerülő termények nem érték el a megfelelő minőséget.

Patrick Holden élesen kritizálta a szupermarketet, szerinte az ő és sok más gazdálkodó terménye a cég ipari tisztítási módszerei és a felesleges szállítás miatt megy tönkre.

A zöldségeket ugyanis először a Sainsbury's kelet-angliai központi raktárába szállítják, majd onnan viszik vissza a termőföldek közelében lévő áruházakba.

Patrick Holden kijelentette: a répája kiváló minőségű a betakarításkor, de a hosszú szállítás, majd a tisztítás, mosás és csomagolás során megsérül, ezért hajlamos lesz a rothadásra.

A termelő azt állítja, hogy tipikus a vele szembeni eljárás, rengeteg gazdálkodó járt már így.

A Sainsbury's elismerte, hogy időnként gondot okoz a kisebb termelőkkel való együttműködés, de mindent megtesznek, hogy a természetes gazdálkodást folytatók zöldségei is a polcokra juthassanak.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×