eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Égési sebeket okozhat a fogfehérítő

Szép a vakító fogsor, de a fogfehérítés veszélyes lehet. Szakértők kiderítették, hogy a Nagy-Britanniában kapható húsz fogfehérítő közül 18 tartalmaz a megengedettnél sokkal - akár 230-szor több - hidrogén-peroxidot.

A hajszőkítéshez is használt hidrogén-peroxid égési sebeket okozhat a szájban - figyelmeztettek éves konferenciájukon a szabványügyi szakértők. A fogfehérítők mindössze 0,1 százalékot tartalmazhatnak ebből az anyagból.

Akik termékében ennél több van, vissza kell vonniuk a fogfehérítőt a kereskedelmi forgalomból, különben büntetésre számíthatnak. Az ártalmas termékek nevét azonban nem hozták nyilvánosságra.

Egyre többen vágynak vakítóan fehér hollywoodi mosolyra. Sok sztár egy vagyont fizet a fogorvosának, hogy tökéletes legyen a fogsora, de a legtöbb ember ezt nem engedheti meg magának; ők a sokkal olcsóbb otthoni fogfehérítést választják.

Nagy-Britanniában a legolcsóbb ilyen szer 14 fontba (5 ezer forintba) kerül. Szakértők szerint azonban mindenki jobban teszi, ha használat előtt tanácsot kér a fogorvosától.

A hidrogén-peroxid ugyanis nem csupán égési sérülést okozhat a szájban, de súlyos ínybetegséget is okozhat, és érzékennyé teheti a fogakat.

A magyar nyelvű internetes honlapokon is több fogfehérítő rendszert reklámoznak, de egyik hirdetésben sem szerepel, hogy mennyi hidrogén-peroxidot, vagy más kémiai anyagot tartalmaz a zselé.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×