eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Valóságos járvány lett a zsebmetszés

Kétharmadával nőtt a zsebmetszések száma London belvárosában április óta. A rendőrség szerint romániai és bolgár szervezett bandák a felelősek a bűncselekmények számának ugrásszerű növekedéséért.

Naponta 4-8 kelet-európai zsebmetszőt tartóztatnak le a brit főváros központjában, csak az Oxford Street környékén. A szervezett romániai és bolgár roma bandákban nagyon sok a gyerek - némelyikük nincs több nyolc évesnél.

"Nem csak a románok és a romák lopnak a West Enden, de messze ők vannak a legtöbben a tolvajok között" - mondta el egy rendőrtiszt.

Január óta, amikor Románia és Bulgária csatlakozott az Európai Unióhoz, sok olyan roma gyereket tartóztattak le, akinél térképet találtak, rajta bejelölve a bevásárló utcákat, mint elsőrendű célpontokat.

A gyerekbandákat szervezetten utaztatják a különböző brit városok között, így gyakran előfordul, hogy amikor letartóztatják őket, és ellenőrzik az adataikat a rendőrségi számítógépes rendszerben, hosszú bűnlajstromot találnak a nevük mellett.

A gyerek tolvajokat Olaszországon és Spanyolországon keresztül küldik, ahol már megtanulták a "szakmát". "Feltűnően sokan beszélnek közülük egészen jól olaszul és spanyolul" - figyelmeztetett az idézett rendőrtiszt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×