eur:
394.02
usd:
368.09
bux:
65732.34
2024. április 23. kedd Béla

Homer Simpson, a hittérítő

Homer Simpsonhoz fordult az Anglikán Egyház, hogy visszacsábítsa a fiatalokat a templomba. A papoknak azt tanácsolják, vetítsék le a rajzfilmsorozat darabjait a templomban, s a Simpsonok példáján neveljék a tizenéveseket a hitre.

A canterbury érsek, Rowan Williams soha nem tagadta, hogy a Simpson-család nagy rajongója. Nincs ezzel egyedül az Anglikán Egyházban.

A kenti Szent Margit templom egyik fiatalokkal foglalkozó munkatársa, Owen Smith kitalálta, hogy a rajzfilm segítségével vissza lehetne csábítani a tizenéveseket a templomokba.

A 16 éven aluli templomba járók száma ugyanis jelentősen csökkent; míg 2000-ben még 180 ezren látogatták a vasárnapi istentiszteleteket, 2005-ben már csak 157 ezren.

Smith szerint a Simpson-család "hihetetlenül gazdag forrást" ad a keresztény témák és teológiai fogalmak népszerűsítéséhez. "Ez a népszerű sorozat mindennapos kérdésekkel foglalkozik, a pletykától a testvérek közötti rivalizáláson keresztül az identitáskeresés és az állampolgárság kérdéséig minden szerepel benne" - indokolta a javaslatát, amelyet el is fogadtak.

Smith írt egy könyvet is arról, milyen részeket válasszanak ki és magyarázzanak a templomokban. "Az ötlet egy kissé szokatlannak tűnhet, de a könyv felsorolja azokat a bibliai verseket, amelyek segítenek abban, hogy a rajzfilmet keresztény perspektívából nézhessük" - tette hozzá az Anglikán Egyház egyik szóvivője.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×