eur:
389.27
usd:
362.93
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

"A hosszú életnek nincs titka"

Az első világháború utolsó életben lévő brit veteránja a 109. születésnapját ünnepelte vasárnap. Harry Patch a barátaival és a családjával ebédelt, de nagy bulit rendeztek számára a nyugdíjas-otthonban is.

Harry Patch a Cornwall hercegéről elnevezett könnyűgyalogsági dandárban szolgált az első világháborúban.

"A hosszú életnek nincs titka. A lényeg, hogy az ember tiszta életet éljen" - mondta a születésnapján.

Patch-ot 18 éves korában sorozták be, és részt vett 1917-ben a véres passchendaele-i csatában, ahol három hónap alatt 70 ezer katona vesztette életét.

A csatát azóta sem felejtette el. "Sár, sár és sár volt mindenütt, vérrel elkeveredve" - meséli még ma is.

A csatában Patch is súlyosan megsebesült, három legjobb barátja a közvetlen közelében halt meg egy bombatámadásban. "Soha nem felejtem el szeptember 22-ét, amikor a hárpm legjobb barátomat veszítettem el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×