eur:
389.34
usd:
363.71
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Az amerikaiak boldogtalanabbak, mint 30 éve

Az amerikaiak napjainkban boldogtalanabbak, mint 30 évvel ezelőtt voltak, "köszönhetően" annak, hogy több időt kell munkával tölteniük, és a barátaikkal illetve a szomszédjaikkal sokkal felszínesebb kapcsolatot tartanak fenn, mint akkoriban.

Minderre olasz kutatók jöttek rá, akik egy konferenciát is rendeztek arról, hogy hogyan tehetők boldogabbá az emberek.

A kutatók szerint a boldogságot a nagyobb jövedelem és a jobb társas kapcsolatok befolyásolják a leginkább. Mindkettő mérésére létrehoztak egy értékskálát, amelyen az értékeket dollárban adták meg.

Megállapították, hogy annak az embernek, akinek nincsenek barátai és a szomszédjaival sem ápol semmilyen viszonyt, annak egy év alatt 320 ezer dollárral, azaz több mint 60 millió forintnak megfelelő összeggel kell többet keresnie az Egyesült Államokban, hogy kárpótolni tudja magát, és ugyanazt a boldogságot érje el, mint azok, akiknek vannak barátaik.

Azt is kimutatták, hogy annak ellenére, hogy az amerikaiak átlagjövedelme jelentősen emelkedett az elmúlt három évtizedben, társas kapcsolataikban olyan veszteségeket szenvedtek el, hogy jelenleg nem érik el azt a boldogságszintet, mint a 70-es években.

Kiderült ugyanis, hogy napjainkban sokkal több az egyedülálló, az emberek pedig sokkal felszínesebb kapcsolatot tartanak fenn a rokonaikkal, a barátaikkal és a szomszédjaikkal.

A kutatók megállapították azt is, hogy bár a több munka és a stresszes életmód Európára is egyre jellemzőbb, mindezek azonban itt még nem indítottak el olyan erőteljes folyamatokat, mint a tengerentúlon. Az európaiak egzisztenciája ugyanis jelenleg még stabilabb: egy középosztálybelinek nem kell olyan mértékben tartania az elszegényedéstől, mint a tengerentúliaknak.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×