eur:
387.97
usd:
360.22
bux:
69201.95
2024. május 11. szombat Ferenc

Az új divat: kivivel és aloe verával ízesített kolbász

Különleges csemegékkel készültek a német hentesek a nyári turistaszezonra: új, egzotikus ízesítéssel kísérelik meg "feldobni" a híres német kolbászt. Kapható például kivi, maraschino, citrom, sőt, aloe vera ízesítésű kolbász is.

Eretnekségnek tűnhet a németek számára a nemzeti eledelnek számító kolbász "megszentségtelenítése" az egzotikus ízekkel. A gyártók azonban az újításban látják az egyetlen megoldást, amellyel növelni tudják a keresletet a szinte minden utcasarkon kapható étel iránt.

Uwe Bünger berlini hentes például "chili-méz" ízesítésű kolbásszal állt elő, míg a riválisa a kivivel kísérletezik. A kolbászt még megbolondítja egy kis ananásszal és maraschino meggyel is.

Mások szarvasgombával, esetleg gyömbérrel, petrezselyemmel, kardamommal, virágszirmokkal ízesítik a kolbászt.

Címlapról ajánljuk
Guruló rendelők a hiányzó háziorvosok helyett – így működik a telemedicinális gyógyítás

Guruló rendelők a hiányzó háziorvosok helyett – így működik a telemedicinális gyógyítás

Az elmúlt egy évben a leghátrányosabb helyzetű hazai települések közül negyvenben indult el a telemedicinális ellátás, amellyel a megszűnt háziorvosi rendeléseket igyekeznek pótolni. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat kommunikációs vezetője azt mondta az InfoRádióban, hogy a visszajelzések döntő többsége pozitív, a modern technológia segítségével akár több száz kilométeres távolságból is tudnak tanácsokat adni az orvosok.

Amerikai bevásárlókörúton a német védelmi miniszter: az Egyesült Államok szállít, Németország fizet

Két legyet egy csapásra – így foglalható össze leginkább Németország védelmi miniszterének az Egyesült Államokban tett látogatása. Boris Pistorius egyrészt határozott kommunikációval igyekezett hangsúlyozni, hogy a szövetségesek számíthatnak Németországra,. Másrészt nem hagyott kétséget afelől, hogy országa számít az Egyesült Államok támogatására.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×