eur:
389.57
usd:
363.48
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Nagy Testvérré válna a Google

A világ legnagyobb internetes keresőprogramja, a Google azt tervezi, hogy minden eddiginél nagyobb adatbázist hoz létre, amelyben az emberek személyes adatait is szerepelteti.

A program képes lesz arra, hogy személyes életvezetési tanácsokat adjon a felhasználóknak.

A fejlesztők célja, hogy a rendszer képes legyen értelmes és hasznos válaszokat adni például arra a kérdésre, hogy "mit csináljak holnap", vagy arra, hogy "milyen állást keressek magamnak".

A cég egyik képviselője akkor beszélt minderről egy konferencián, amikor napvilágra került a cég együttműködése egy humángenetikai kutatásokat végző társasággal. Többen úgy vélik, hogy az internetes és a genetikai profil kombinációjából sokkal inkább értelmezhető az internetezők személyisége a felhasználási szokásaik alapján.

Sokan a rendszert az orwelli víziók megvalósulásának tartják, amely több információt tud majd nyilvántartani az emberekről, mint a hatósági adattárak. Többen azt is kifogásolják, hogy nyilván akarják tartani a netezési szokásokat.

Õk azzal érvelnek, hogy felesleges például egy tinédzserről elraktározni, hogy mit művel az interneten, ráadásul az információk néhány évtized elteltével negatívan hathatnak a karrierjére.

Nemrég a Yahoo jelentette be, hogy monitorozni próbálják az emberek internetezési szokásait, hogy felmérjék az emberek érdeklődési körét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×