eur:
396.74
usd:
359.42
bux:
72075.48
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

Sokkolta a bírót a verekedő gyerekekről készült film

Csak felfüggesztett börtönbüntetést kaptak azok a nők, akik két kisgyereket kényszerítettek arra, hogy verekedjenek egymással. A vádlottak között ott volt a gyerekek anyja is.

A három nő és édesanyjuk azért állt a bíróság elé, mert egyikük fiát és lányát arra kényszerítették, hogy verekedjenek össze. A gyerekek küzdelmét videóra is vették.

Az ügyben döntő bíró szerint bár a felvételek egyszerűen "sokkolóak" voltak, mégsem letöltendő, csupán felfüggesztett börtönbüntetést és 100 órányi közmunkát szabott ki a vádlottakra.

A nagymama se különb

"Maguk nevettek rajtuk, gúnyolták őket és káromkodtak. Arra kényszerítették őket, hogy üssék egymást, holott tisztán látszott, hogy nem akarják ezt tenni. Kegyetlenül, érzéketlenül viselkedtek és csupán magukat akarták szórakoztatni azzal, hogy verekednek" - mondta Francis Gilbert.

Külön kiemelte a nagymama véleményét, aki azt mondta a rendőrségnek: azért nem avatkozott közbe, mert úgy véli, az ilyesmi csak "megkeményíti" a kicsiket.

Bíztatták őket

A gyerekek anyja, a 21 éves Zara Care és testvérei, a 29 éves Serenza Olver, meg a 19 éves Danielle Olver édesanyjuk, Carole Olver házában találkoztak.

A nappaliban körbeálltak, és noszogatták a három éves kislányt és kétéves öccsét, hogy üssék egymást, miközben videóra vették a gyerekeket.Senki sem szólt közbe

A lakásban a felvételek tanúsága szerint még legalább hat felnőtt, köztük férfiak is voltak, beszélgettek, cigarettáztak.

A videóból kiderül, hogy mikor a kicsik elkezdték kergetni egymást a szobában, négy női hang bíztatta őket.

Látszik, hogy a mindössze egy pelenkát és pólót viselő kisfiú nővére ütése után a földre tottyan és sírni kezd. Amikor a gyerek védelmet keresve felmászik egy karosszékbe, ahol egy díszpárna mögé bújik, az egyik hang így szól: "Kelj fel, ne légy töketlen egész életedben!"

Rúgd meg

Amikor a fiúcska végre lábra áll és szájba vágja nővérét, aki elesik, arra bíztatják, hogy rugdossa meg. "És még egyszer, amíg fekszik, addig rúgd!" - kiabálják a háttérből.

A borzalmas jelenetek tovább folytatódnak, nyolc percen keresztül, miközben olyasmik hangzanak el, hogy "ugorj rá", "rúgd meg" és "üsd meg az arcát".

Elvették őket az anyjuktól

A felvételt a gyerekek édesapja, egy Irakból hazatért katona fedezte fel: megdöbbent, mikor meglátta az egymással verekedő kicsiket, és a gyermekvédelmi szolgálathoz fordult, ők értesítették a rendőrséget.

A gyerekeket elvették anyjuktól, édesapjuk családja neveli őket tovább.

Címlapról ajánljuk

Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra

A gazdaságpolitika előtt álló feladatokról, a békeköltségvetés lényegéről, a várható gazdasági növekedésről és a minimálbérről is beszélt Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában, de kitért a jegybankelnök kritikáira és a leendő gazdasági csúcsminiszter szerepére is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
Gyűlölik a turistákat, pedig miattuk lettek lesajnált országból Európa növekedési királyai

Gyűlölik a turistákat, pedig miattuk lettek lesajnált országból Európa növekedési királyai

Miközben a csapból is az európai gazdaság gyengélkedése folyik, Spanyolország olyan növekedési számokat produkál, amelyek még válságoktól mentes időben is jónak számítanának, nemhogy az energiaválság, az infláció, a magas kamatok és a globális lassulás éveiben. A magas növekedés ráadásul kifejezetten egészséges szerkezetben, relatíve jó egyensúlyi mutatók mellett valósul meg. Európa negyedik legnagyobb gazdasága jó eredményeit leginkább annak köszönheti, hogy profitál az európai fogyasztás átalakuló szerkezetéből: a turizmus sosem pörgött ennyire Európában, és ennek Spanyolország az egyik legnagyobb nyertese. A növekedési sikersztori láttán érthetetlennek tűnik, hogy a helyi lakosok miért pont most üzentek hadat a turistáknak, hiszen a külföldiek elriasztásával saját fejlődési kilátásaikat rombolják. Pedig fejlődni még van hova, és ez – más tényezőkkel együtt – azért erősen árnyalja az ország gazdaságáról alkotott pozitív képet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×