eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Hatalmas kártérítést követelnek a felelőtlen rendőr miatt

Csaknem négymillió fontos kártérítést követel egy 55 éves angol nő családja, akit egy rendőrautó ütött el, és azóta is ágyhoz kötve tölti életét.

Linda Donaldsont egy rendőrautó gázolta el egy newcastle-i gyalogátkelőben 2002-ben.

A nő többszörös töréseket szenvedett, belső vérzése volt, és az agyában egy vérrög keletkezett a karambol miatt.

Az orvosok a baleset után úgy vélték, a nő sohasem tér magához, és mindössze hetei vannak hátra. Ezzel szemben több mint négyévnyi kórházi kezelés után családja hazavihette az asszonyt, aki most teljes ápolói felügyelet alatt tölti napjait otthonában.

A család most 3,75 millió fontos (nagyjából másfél milliárd forintos) kártérítést követel a balesetben egyébként felelősségét elismerő rendőrségtől.

A háromgyermekes nő családja arra hivatkozik, hogy jelentős összegeket kellett kifizetniük a magánápolóknak, és a Legfelsőbb Bírósághoz készül fordulni. A rendőrség eddig 350 ezer fontot fordított Linda Donaldson ápolására.

A rendőrautó egy üveg limonádét ellopó fiút üldözött, szirénája nem volt bekapcsolva.

Az autó vezetője, Philip Wilkinson gyorsabban ment a megengedett sebességnél, és későn vette észre, hogy a nő lelépett a zebrára.

A karambolt okozó rendőrt hathónapos felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. A figyelmetlen férfi elveszítette munkáját, és négy évre bevonták a jogosítványát is.

A nort-humbriai rendőrkapitányság akkori vezetője sajnálatát fejezte ki a családnak, majd hozzátette: a rendőrök minden nap azért dolgoznak, hogy az emberek életét védjék meg, de becsúszhatnak hibák, amelyek ilyen végzetes következményekkel járhatnak, mint Linda Donaldson esetében.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×