eur:
392.23
usd:
365.36
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Szennyezett benzin miatt robbannak le egymás után az autók

Az utóbbi három napban Anglia déli és keleti részén rengeteg személyautó hibásodott meg a szennyezett benzin miatt, amelyet általában szupermarketek benzinkútjainál tankoltak. A javítási költség elérheti a 300 fontot (mintegy 110 ezer forint).

A tulajdonosok motorhibát, rázkódást és az erő csökkenését tapasztalták, és elmondásuk szerint azután kezdődtek a bajok, hogy a Tesco vagy a Morrisons szupermarketek kútjainál tankoltak. A szerelők szerint kizárható a típushiba, mert számos márka autója romlott el.

A jelek szerint az autókban az oxigénjelző mondta fel a szolgálatot, amelyet ki is kell cserélni, de a szervizek lassan kifogynak az alkatrészekből. Egyes sofőrök szerint az általuk tankolt üzemanyag etanollal szennyezett.

Egy exessi autós elmondta: mindössze 16 kilométert tett meg tankolás után, amikor a motor elkezdett rázkódni, és megszűnt a gyújtás.

A gyanú szerint a problémát okozó benzin a Greenergy nevű szállítótól származik. A Tesco és a Morrisons saját tesztek elvégzése után elutasította, hogy baj lenne az üzemanyagukkal.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×