eur:
393.38
usd:
367.83
bux:
66325.88
2024. április 24. szerda György

Rosszul bánnak a gyerekekkel sok kórházban

A brit kórházak egy jelentős része nem nyújt megfelelő ellátást a gyermekeknek, és az intézmények több mint felében a dolgozók keveset tudnak a gyermekvédelemről - derül ki egy friss felmérésből.

A kórházak közel húsz százaléka nem biztosít elég hatékony kezelést a gyermekek sürgősségi ellátásában, míg az intézmények több mint fele nem részesíti megfelelő képzésben a dolgozóit a gyermekvédelem terén - állapította meg a brit egészséggondozási bizottság.

A jelentés szerint az általános sebészeteken és a járóbeteg-ellátásban dolgozó orvosok többsége keveset tud arról, hogyan lehet ellátni a gyermekeket. A sebészek és altatóorvosok nem kaptak olyan képzést, hogyan bánjanak és kommunikáljanak megfelelően a gyermekekkel - derül ki a szervezet vizsgálatából.

A bizottság a speciális gyermekgyógyászati osztályokkal elégedett, a gond akkor kezdődik, ha a gyermekeket a kórház egy másik részén kezdik kezelni. Túl sok intézmény biztosít ellátás a gyermekeknek anélkül, hogy az orvosok és az ápolók tisztában lennének a kezeléshez szükséges speciális tudással.

A szigetországban egy 2000-es eset óta különösen figyelnek a gyermekek megfelelő védelmére. Egy nyolcéves elefántcsontparti lányt, Victoria Climbiét családja hosszú időn át bántalmazott, és bár két londoni kórházba is bekerült, belehalt a kínzásokba és az éhezésbe.

"A jelentés figyelmeztetés az intézményeknek, hogy ne engedjék újból megtörténni ezt az esetet" - emelte ki a bizottság vezetője, Anna Walker.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×