INFORÁDIÓ 
2019. május 20. hétfő
Bernát, Felícia

Vörösborral a rák ellen

Infostart / InfoRádió

A jobb borok címkéjén már most is szerepel, hogy milyen ételekhez illik az ital leginkább. Hamarosan azonban a nedű élettani hatása is olvasható lesz az üvegen.

Az ötlet az egri borászoktól ered. A helyi szőlészeti és borászati kutatóintézet laborvezetője az InfoRádióban elmondta: a kutatóintézet pontosan ki tudja mutatni a borokban azon vegyületek mennyiségét, amelyek a szív- és érrendszeri, valamint a rákos megbetegedések ellen hatnak.

A bor kedvező élettani hatását a polifenol okozza, amely főleg a vörösborokban van jelen nagyobb mennyiségben. A vegyület megköti a szabad gyököket, amelyek - jelenlegi ismereteink szerint - felelőssé tehetők a daganatos megbetegedésekért - mondta Szilágyi Zoltán.

Az egri laboratórium ki tuja mutatni a borban lévő antioxidáns, azaz a polifenol mennyiségét.

Az információ sokakat érdekelhet. Magyarországon ugyanis egyre többen vannak azok, akik komolyan foglalkoznak az egészséges életmóddal. Ebbe pedig beletartozik a mértékletes, kulturált borfogyasztás is - tette hozzá.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk

Megvan Strache utódja

Norbert Hofert választotta meg az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) új vezetőjének a párt elnöksége....
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018