eur:
395.01
usd:
370.99
bux:
65372.62
2024. április 19. péntek Emma

Trükközés a napolajok feliratával

Ön elolvassa a fényvédő szerek címkéjét? Általában az szerepel rajtuk, hogy védelmet nyújtanak az ultraibolya B sugarak ellen. Pedig ez nem igaz, hiszen tökéletes védelmet egyik krém sem ad. A feliratokkal azonban nem csak ez a baj. Gyakran a készítményben lévő adalékanyagokat sem tüntetik fel rajtuk.

A napozás nemcsak a bőrrák vagy a leégés miatt veszélyes, de öregíti is a bőrt - mondta el az InfoRádióban a Szent Imre Kórház bőrgyógyásza.

Körmendy Miklós szerint olyan krémet kell választani, amely az ultraibolya B sugarak mellett az ultraibolya A sugarakkal szemben is védelmet nyújt.

A szakember azonban a legjobb krémek használata mellett sem ajánlja, hogy a déli órákban napozzunk. A fényvédők ugyanis akármilyen minőségűek, nem nyújtanak tökéletes védelmet a nap káros hatásai ellen.

Mint mondta, dél körül érdemes az árnyékba húzódni, vagy a testet beborító ruhát ölteni. Ezek között inkább a sötét, kevésbé áttetsző anyagúak a praktikusak, a sugaraktól ugyanis ezek védenek jobban.

Európa uniós szakemberek meg akarják változtatni a fényvédő készítmények címkézési rendszerét a megtévesztő feliratok megszűntetéséért.

Úgy tudjuk: Magyarországon is előfordul, hogy az adalékanyagokat a gyártó vagy forgalmazó hibásan jeleníti meg a naptejeken.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Mi lesz most a forinttal, a részvényekkel és a befektetéseinkkel? Megkérdeztük a profikat

Mi lesz most a forinttal, a részvényekkel és a befektetéseinkkel? Megkérdeztük a profikat

Erős negyedéven vannak túl a globális részvénypiacok, sokak szerint már régóta érik egy kisebb-nagyobb korrekció. Mégis, az egyre intenzívebben lángoló geopolitikai feszültségek és a makrogazdasági környezet kihívásai ellenére a Portfolio által megkérdezett szakértők szerint nincsenek kizárva az újabb csúcsdöntések. Nem fognak idén unatkozni a kötvénybefektetők sem, a forint pedig könnyen áttörheti a 400-as szintet az euróval szemben. A kötvényalapokat vásárlóknak így érdemes körültekintőnek lenniük, a devizás alapok kereslete pedig felélénkülhet. Megkérdeztük három alapkezelő szakértőit, hogyan értékelik a mostani piaci történéseket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×