eur:
392.3
usd:
365.57
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Külön biológia óra fiúknak és lányoknak?

A fiúkat és a lányokat más természettudományos területek érdeklik, így népszerűbbek lehetnének a fizika, a biológia és a kémia órák, ha időnként külön tanmenet alapján oktatnák a két nemet - vélik brit szakemberek. A fiúk kedvence az űrkutatás és a robbantás, a lányokat viszonyt az emberi test érdekli.

Ha a természettudományos órákat a két nem érdeklődési köre alapján alakítanák, talán sikerülne változtatni azon az Európa-szerte jellemző tendencián, hogy egyre kevesebb fiatal választja a természettudományokat - vélik a leedsi egyetem kutatói, akik egy nemzetközi felmérés keretében 1.200 brit diákot kérdeztek meg kedvenc tudományos témáiról.

Edgar Jenkins professzor, a jelentés szerzője szerint a több mint 40 országra kiterjedő nemzetközi felmérés eddig megismert eredményei azt mutatják: az érdeklődési körökben tapasztalható eltérés globális jelenség.

"Nagyjából egy generáció óta a nemek egyenlőségét próbáljuk elérni, a különbségek azonban igenis léteznek. Így felmerül a kérdés, hogy nem kellene-e időnként külön-külön tanítani a fiúkat és a lányokat" - veti fel a professzor.

A felmérésben részt vevő diákoknak 250 kérdésre kellett válaszolniuk. A fiúkat, válaszaik alapján, leginkább az űrrel kapcsolatos dolgok és a romboló technológiák, például a robbantás érdekli.

A legunalmasabbnak az alternatív terápiákat találták. A lányokat ugyanakkor leginkább saját testük érdekelte.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×