eur:
390.65
usd:
358.87
bux:
72940.89
2024. július 21. vasárnap Dániel, Daniella

Külön biológia óra fiúknak és lányoknak?

A fiúkat és a lányokat más természettudományos területek érdeklik, így népszerűbbek lehetnének a fizika, a biológia és a kémia órák, ha időnként külön tanmenet alapján oktatnák a két nemet - vélik brit szakemberek. A fiúk kedvence az űrkutatás és a robbantás, a lányokat viszonyt az emberi test érdekli.

Ha a természettudományos órákat a két nem érdeklődési köre alapján alakítanák, talán sikerülne változtatni azon az Európa-szerte jellemző tendencián, hogy egyre kevesebb fiatal választja a természettudományokat - vélik a leedsi egyetem kutatói, akik egy nemzetközi felmérés keretében 1.200 brit diákot kérdeztek meg kedvenc tudományos témáiról.

Edgar Jenkins professzor, a jelentés szerzője szerint a több mint 40 országra kiterjedő nemzetközi felmérés eddig megismert eredményei azt mutatják: az érdeklődési körökben tapasztalható eltérés globális jelenség.

"Nagyjából egy generáció óta a nemek egyenlőségét próbáljuk elérni, a különbségek azonban igenis léteznek. Így felmerül a kérdés, hogy nem kellene-e időnként külön-külön tanítani a fiúkat és a lányokat" - veti fel a professzor.

A felmérésben részt vevő diákoknak 250 kérdésre kellett válaszolniuk. A fiúkat, válaszaik alapján, leginkább az űrrel kapcsolatos dolgok és a romboló technológiák, például a robbantás érdekli.

A legunalmasabbnak az alternatív terápiákat találták. A lányokat ugyanakkor leginkább saját testük érdekelte.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Kamala Harris vállalja, egyre több vezető demokrata politikus áll be mögé

Kamala Harris vállalja, egyre több vezető demokrata politikus áll be mögé

Kamala Harris alelnök vasárnap este először szólalt meg közleményében azok után, hogy Joe Biden visszalépett az elnökjelölti versenyből. Harris szerint "megtiszteltetés" számára Joe Biden elnök támogatása, és szándékában áll "kiérdemelni és megnyerni" a demokraták elnökjelöltségét. Közben egyre több vezető demokrata politikus áll ki nyíltan Harris támogatása mellett, de több befolyásos párttag is csendben van egyelőre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×