eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 14. szombat Roxána, Szeréna
Nyitókép: police.hu

Álmában lopták meg a magyar olimpiai bajnokot – elkergette a tolvajt, aki vitte az aranyérmét is

Csongrádi László az 1988-ban olimpiai bajnoki címet szerző kardválogatott tagja volt.

Kedden késő este betörtek Csongrádi László olimpiai bajnok kardvívó otthonába, ahonnan egyebek mellett ellopták a szöuli olimpiai aranyérmét. A rendőrség megkezdte a nyomozást

A most 65 éves Csongrádi László az 1988-as nyári olimpiai játékokra a kardcsapat tartalékaként jutott ki. A kezdőcsapat tagjai Bujdosó Imre, Gedővári Imre, Nébald György és Szabó Bence voltak. Csongrádi Nébald György sérülése után lépett pástra a szovjet csapat ellen a döntőben, majd szenzációsan vívott.

A Sportal elérte a vívót is, aki elmesélte, hogy rabolták ki. A szobájában aludt a betörés idején, az aranyérme egy szekrényben volt többszörösen becsomagolva, de a tolvaj megtalálta, és minden lehetséges fiókot nyitva hagyva csak akkor távozott, amikor Csongrádi László felébredt, és kilépett a szobájából.

"Más érdemi dolgot is el tudott volna vinni, de valamiért csak ez érdekelte. Nem tudom, mihez tud kezdeni egy olyan dologgal, ami egy egyszerű fémbevonat, nem valami nagy az értéke az ilyen piacokon. Én csak azt szeretném, hogy az aranyérmem visszakerüljön hozzám" – mondta Csongrádi László.

Címlapról ajánljuk
A Toyota és a BMW után Amerikában is a hidrogénhajtással kísérleteznek

A Toyota és a BMW után Amerikában is a hidrogénhajtással kísérleteznek

Az Astron Aerospace által kifejlesztett motornak nincs szüksége kenőanyagra, hanem hidrogént fecskendeznek a belsejébe, így pedig nem termel semmilyen káros anyagot – mondta az InfoRádióban a Magyar Hidrogéntechnológiai Szövetség kommunikációs és vállalati kapcsolatok vezetője. Lakatos Róbert szerint ugyanakkor a tömeggyártása jelenleg még igen költséges, mert nagyon sokba kerülnek az előállításához szükséges fémek.

Hóviharok szeptemberben: itt vannak a legvadabb videók

Boris meglehetősen télies havazást dobott az Alpok keleti területein már pénteken, ám a "móka" folytatódik majd a hétvégén is. A megosztókra feltöltött videók drámai képet mutatnak arról, milyen is az, amikor a nyárból egyik napról a másikra bezuhanunk a télbe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×