eur:
395.09
usd:
369.18
bux:
71915
2024. június 28. péntek Irén, Levente
People holding up customer number pacing a bid
Nyitókép: hxdbzxy/Getty Images

Súlyos vesztegetési ügyek miatt nyomoz a rendőrség

Jelentős vesztegetési ügy kerekedett a földvásárlásokból, komoly és komolytalan vevők között cserélhettek gazdát kenőpénzek.

Olyan információ jutott a hatóság tudomására, miszerint földárverésekkel összefüggésben olyan "érdeklődők" jelentek meg, akik nem vásárlási, hanem spekulatív céllal akarták befolyásolni a licitet - írja közleményében a rendőrség.

Előre jelezték a tényleges vételi szándékkal jelentkezőknek, hogy ha kapnak egy meghatározott összeget, akkor nem vesznek részt a liciten. Amennyiben nem kapják meg a pénzt, akkor felverik az árat.

Vélhetően többször megtörtént, hogy tényleges érdeklődők fizettek komolytalan licitpartnereiknek.

Az ügyben a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya kezdte meg a nyomozást. Három Bács-Kiskun vármegyei férfit azonosítottak, ők követték el a fent leírtakat, velük szemben vesztegetés elfogadása miatt indult büntetőeljárás. A nyomozás során öt olyan férfihoz is eljutottak a rendőrök, akik fizettek a kamulicitálóknak. Őket vesztegetéssel gyanúsították meg.

A gazdasági nyomozók vagyonvisszaszerzés céljából a bűnösen szerzett vagyont is lefoglalták.

A főkapitányság rendőrei a napokban befejezték az ügyet, amit vádemelési javaslattal küldtek meg a főügyészségnek.

Címlapról ajánljuk

Meddig lehetnek még kint az utcákon a választási plakátok? – a szakértő válaszol

A kampány ideje alatt nemcsak plakátokat, hanem rengeteg tapétát, matricát is kitettek az aktivisták, amelyeknek az eltávolítása nem egyszerű feladat, de ha nem történik meg, bírság is járhat érte – mondta az InfoRádióban a Jegyzők Országos Szövetségének elnöke.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.28. péntek, 18:00
Magyarics Tamás
külpolitikai szakértő, az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora
Hammerrel bombázták le Oroszországot, elesett Razdolivka - Híreink az ukrajnai háborúról pénteken

Hammerrel bombázták le Oroszországot, elesett Razdolivka - Híreink az ukrajnai háborúról pénteken

Hammer típusú okosbombával támadták az ukrán légierő tagjai az oroszországi Belgorod megyét. Egy orosz katonai toborzóvideóban Herszon és Zaporizzsja elfoglalását ígérték. Orbán Viktor magyar miniszterelnök Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel találkozott. Csasziv Jar heves ostrom alatt áll, termobárikus fegyverekkel lövik a várost. Délutánra az orosz hadsereg elfoglalta a donyecki Razdolivkát. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×