eur:
389.48
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Pixabay

Nyomoznak a pécsi polgármester és alpolgármestere ügyében

Egy lapértesülés szerint jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt folyik eljárás.

Jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt nyomoz a rendőrség Péterffy Attila, Pécs baloldali polgármestere, és Ruzsa Csaba, Pécs gazdasági ügyekért felelős alpolgármestere ellen - írta a Pécs Aktuál. A lap által megszerzett rendőrségi dokumentum szerint a feljelentést Bognár Szilvia önkormányzati képviselő tette, a feljelentés lényege szerint Péterffy megszegte vagyonkezelési kötelezettségét azzal, hogy utalványozta Ruzsa alpolgármesteri tiszteletdíjának és költségtérítésének kifizetését, miközben Ruzsa egy cégtől is fizetést vett fel 18 hónapon keresztül, pedig ezt az esetében tiltja a törvény.

A pécsi Tiszta Kezek Frakció szerint az ezen időszakban felvett alpolgármesteri fizetését, vagyis mintegy 40 millió forint körüli összeget vissza kell fizetnie - írta a portál, hozzátéve: Ruzsa Csaba elismerte, hogy más forrásokból is származott bevétele, ám ő úgy vélekedett, tudományos munkát végzett, ami a törvény szerint kivétel.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×