eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 13. szombat Ida
Szalai Ádám a labdarúgó Nemzetek Ligája A divíziója 3. csoportjában játszott Magyarország - Olaszország mérkőzés előtt a Puskás Arénában 2022. szeptember 26-án.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Megússza pénzzel verekedési ügyét a labdarúgó-válogatott előző csapatkapitánya

Szalai Ádám 2022 végén verekedett a pesti éjszakában, sérelemdíj fizetése elég lehet az ügyben.

A 24.hu értesülései szerint nem emel vádat az ügyészség Szalai Ádám ellen a 2022 decemberi verekedési ügyében, amelyet sérelemdíj fizetése zárhat le.

Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője a portál megkeresésére közölte, a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség hat hónapra felfüggesztette a büntetőeljárást, és közvetítői eljárásra utalta az ügyet. Ha a közvetítői eljárás eredményes, azaz a gyanúsított az áldozat által elfogadott módon és mértékben jóvá tette az általa okozott bűncselekményt, akkor megszüntetik a büntetőeljárást vele szemben.

A jóvátételről a felek a közvetítő előtt egyeznek majd meg.

Szalai Ádám tavalyelőtt december 29-én került konfliktusba egy társasággal a pesti éjszakában. Egy 21 éves fiatal a bazilikánál sétált a barátaival, amikor megkért valakit, hogy készítsen fotót róluk. Nem tudták, hogy ő Szalai Ádám testvére. A fiatal meglepődött, amikor visszautasították a kérését, és trágár hangnemben visszakérdezett.

A hangoskodásra odament a labdarúgó, és a fiatalember elmondása szerint talppal mellkason rúgta, majd belerúgott akkor is, amikor már a földön feküdt.

Szalai a történtek után azt mondta, hogy az öccsével volt egy találkozón, amikor azt látta, hogy négy részeg fiatal körbeveszi a testvérét, és mivel azt hitte, hogy meg akarják verni a testvérét, egy rúgással eltávolította az üvöltöző fiatalt, azt azonban tagadta, hogy a földön fekvő férfiba bele is rúgott volna.

Szalait előbb garázdasággal és könnyű testi sértéssel gyanúsították meg, de a rendőrség tavaly júniusban súlyosította a minősítést súlyos testi sértés kísérletére. Szalai először jogos védelemre hivatkozott, ám később végül beismerte a bűnösségét.

A portál értesülései szerint "félreérthette a helyzetet, megijedt, majd túlreagálta a történteket".

Ha a felek közt nem lesz megállapodás, az ügy vádemelési szakkal folytatódik.

Címlapról ajánljuk

A NATO-tagság ígérete helyett mást kínál Ukrajnának Csehország

„Csehország kétoldalú biztonsági megállapodást készít elő Ukrajnával, amelyet májusban vagy júniusban köthetnek meg” – jelentette be Petr Pavel cseh köztársasági elnök a Vilniusban tartott Három Tenger Kezdeményezés csúcstalálkozón. A szlovák külügyminiszter megerősítette, hogy Robert Fico kormánya támogatja az Ukrajna által kezdeményezett júniusi békekonferenciát.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Az uniós foglalkoztatás és szociálpolitika elmúlt 20 éve

Az uniós foglalkoztatás és szociálpolitika elmúlt 20 éve

A Magyar Közgazdasági Társaság „20 éve az Európai Unióban és a jövő” címmel számos – szakmai partnerszervezettel együttműködve – szakterületenként tekinti át hazánk két évtizedes uniós tagságának tapasztalatait, eredményeit. A következő napokban-hetekben hat rövid elemzésben foglaljuk össze az egy éven át tartó konferenciasorozat eddigi tanulságait, eredményeit.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 12. 16:10
×
×
×
×