eur:
393.93
usd:
363.75
bux:
66169.03
2024. március 1. péntek Albin
Nyitókép: Pexels.com

Hamis lábbeliket kínált pult alól egy nyíregyházi piacos – videó

A nyíregyházi piacon 862 pár hamis márkájú lábbelit – köztük sportcipőket, papucsokat és bakancsokat – foglaltak le a pénzügyőrök – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán a Facebook-oldalán.

A közlemény szerint a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei vásáron egy távol-keleti árus standjára figyeltek fel, akinek a pultján kiterített és beárazott termékek csupán "fedőáruk" voltak.

Az asztal mögött és alatt elrejtett árukat a világmárkák jogosulti képviselői is megvizsgálták, és megállapították, hogy azok mindegyike hamisítvány, a védjegyek tulajdonosainak engedélye nélkül hozták forgalomba – írták.

Miután a pénzügyőrök lefoglalták a hamis árut, iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény miatt eljárást indítottak – közölték.

A vámhivatal a bejegyzésében felhívta a figyelmet arra, hogy az ünnepek közeledtével egyre többször bukkannak fel hamis áruk a piacon, és a bőrrel közvetlenül kapcsolatba kerülő anyagok - ruházati cikkek, sminktermékek vagy parfümök - akár veszélyes összetevőket is tartalmazhatnak.

„A hamis termékek kiszűrése a piacról azért is fontos, mert amellett, hogy jelentős károkat okoznak a gazdaság szereplőinek, a vásárlókra nézve egészségügyi és minőségi kockázatot is jelentenek” – olvasható a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Baán László: nagyon-nagyon meggyőző Demeter Szilárd érvelése
Aréna

Baán László: nagyon-nagyon meggyőző Demeter Szilárd érvelése

Az integrációnak lehetnek előnyei – így kommentálta a Széchényi Ferenc Közgyűjteményi Központ létrejöttét az InfoRádió Aréna című műsorában Baán László. A Szépművészeti Múzeum főigazgatója azt mondta, az új kulturális holdingon belül az egyes intézmények megtartják az önállóságukat, de a központ – ami minisztériumi hatásköröket vesz át – számos téren összhangot teremt majd köztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.01. péntek, 18:00
Kandrács Csaba
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×