eur:
394.84
usd:
370.64
bux:
65502.69
2024. április 22. hétfő Csilla, Noémi
Nyitókép: Pixabay.com

Zebrán csapta el a fiatalt a gyorshajtó szlovák nő – videó

Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Tatabányai Járási Ügyészség.

A vádirat szerint a szlovák állampolgárságú nő 2021. november 4-én 44-50 km/óra közötti sebességgel vezette a személygépkocsit Esztergom lakott területén a kijelölt gyalogos-átkelőhely irányába. Ezen az útszakaszon a megengedett legnagyobb sebesség 40 km/óra.

Ezzel egy időben a zebrán átkelésre várakozott a kiskorú sértett. A sofőr nem lassított a zebrához közeledésekor, ezért nem észlelte időben az elsőbbséggel rendelkező, de az úttestre váratlanul lelépő sértettet, aki kerékpárját maga mellett tolva kívánt átkelni – olvasható az ügyészség honlapján.

A sofőr akkor vette észre a sértettet, amikor a gyalogos az úttestre lépett, ekkor már késedelem nélkül fékezett, eközben elütötte őt.

Az ütközés miatt a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett, ennek tényleges gyógytartama 3 hónap – közölte a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bíróság a nővel szemben pénzbüntetést szabjon ki, valamint tiltsa el a közúti járművezetéstől.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Féléves mélypontról korrigál a forint

Féléves mélypontról korrigál a forint

Múlt hét pénteken az izraeli válaszcsapás hírére nagyobb gyengüléssel indult a nap a forint piacán, a dollárral szemben pedig több mint féléves mélyponton is állt már a jegyzés. A kezdeti ijedtséget követően azonban gyorsan vissza tudott erősödni a forint, ez az erősödés pedig hétfő reggel is folytatódik. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×