eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
fotó: police.hu videója
Nyitókép: police.hu videója

Behálózta Magyarországot az ukrán főnök által vezetett bűnbanda

Az elmúlt héten egy egész Magyarországot behálózó online csalásokra szakosodó, ukrán hátterű bűnbanda vezetőit fogták el, több vármegye rendőri erői és a Terrorelhárító Központ együttműködésének eredményeként - jelentette be a Budapesti Rendőr-főkapitányság gazdasági bűnözés elleni főosztályának vezetője.

Farkas Péter alezredes közölte, hogy a gyanúsítottakat, köztük a bűnbanda feltételezett, Magyarországon élő ukrán vezetőjét több hónapos előkészítő munka után vették őrizetbe.

Az alezredes elmondta, hogy országosan mintegy 300 nyomozó dolgozott, illetve dolgozik az ügy felderítésén,

eddig 33 gyanúsítottat fogtak el, közülük 11 embert tartóztattak le.

A rendőrség jelenlegi információi szerint az online bűnözők mintegy 200 millió forintot csaltak ki a károsultaktól, ebből eddig hozzávetőleg 30 milliót sikerült visszaszerezni - tette hozzá.

A rendőrség a honlapján pedig képbe helyezik a történetet. Eszerint a budapesti nyomozók egy korábbi eljárás kapcsán jöttek rá, hogy mekkora hálózatról van szó.

Július közepén még videót is mutattak azokról a csomagküldő szolgálatos csalóktól, akiktől 45 millió forintot foglaltak le. Itt is az volt a lényeg, hogy a sértett azon túl, hogy banki adatainak elküldésével teljes hozzáférést biztosított a bankszámlájához, munkáltatója forint és euró számláját is elérhetővé tette az elkövető részére, mivel a cég rendelkezési jogosultságot biztosított ehhez a részére.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×