eur:
391.07
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Étkezési Erzsébet-utalvány egy belvárosi élelmiszerüzlet kasszájában 2016. december 9-én. Az utalvány kibocsátója a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány, felhasználható készétel, valamint melegkonyhás vendéglátóhelyeken étkezési szolgáltatás vásárlására.
Nyitókép: Mohai Balázs

Pénzt nyúlt le, és saját klubkártyáját húzogatta a diákmunkás

A hatvani pénztáros cselekménye miatt büntetőeljárás indult, ennek során kiderültek az elkövetés részletei is.

A gyanúsított 2022 októberében és novemberében összesen 45 ezer forintot vett ki a kasszából több alkalommal akkor, amikor visszaadott a készpénzzel fizető vásárlóknak. A fiatal nő tudta, hogy a pénztárakat biztonsági kamera figyeli, mégis megkockáztatta azt, hogy a felnyíló pénzes kazettából kiemeljen egy-egy nagyobb címletű bankjegyet, amit azután a székében ülve egy gyors mozdulattal maga alá rejtett – közölte a HEOL.hu-val a Heves Vármegyei Főügyészség szóvivője.

Emellett a terhelt

visszaélt a nevére szóló klubkártyával is, amit néha lehúzott akkor, amikor a nála fizető vevőknek nem volt ilyen.

A kártyáján jogtalanul felhalmozott közel 40 ezer forintot a diákmunkás folyamatosan levásárolta a munkahelyén. A rendszeres haszonszerzésre irányuló bűncselekmény-sorozatnak az áruház biztonsági szolgálata vetett véget. Az elkövetőnek a lebukása utáni napon már nem kellett korán kelnie azért, hogy dolgozni menjen – tette hozzá Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész.

A Hatvani Járási Ügyészség az üzletszerűen elkövetett sikkasztás és csalás vétsége miatt folytatott nyomozás befejezését követően közvetítői eljárásra utalta az ügyet. Ez a vármegyei kormányhivatalnál eredménnyel zárult. A sértett és a károsult képviselője egyezségre jutott, aminek keretében a volt dolgozó bocsánatot kért, és – anyagi jóvátételként – 180 ezer forintot kifizetett a cég számára.

Az ügyészség a közvetítő által készített jelentés alapján határozattal megszüntette büntetőeljárást, amivel az ügy végérvényesen lezárult – olvasható.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 30. 19:41
×
×
×
×