eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Four lane controlled-access highway in Poland.
Nyitókép: monticelllo/Getty Images

Az életét mentették meg 29, teherautóban csempészett migránsnak a zalai NAV-osok

Két külföldi férfi 29 illegális bevándorlót próbált Olaszországba juttatni egy bútorszállító teherautóban, amelyet Zalában állítottak meg a pénzügyőrök - közölte a NAV.

Egy román és egy görög állampolgár arra szerződött, hogy 29 illegális bevándorlót juttat el Olaszországba. Költöztetőknek álcázták magukat, és az ingóságok közé bújtatták az embereket.

Amikor az egyenruhások megállították a német rendszámú teherautót Zala vármegyében, a sofőr és a társa azt állította, hogy bútorokat, valamint költöztetődobozokat visznek, erről egy fuvarokmányt is mutattak a járőröknek.

A szemmel láthatóan túlsúlyos jármű valódi rakományát ezután fedték fel a NAV munkatársai. A rekkenő hőségben négy nő és huszonöt férfi fulladozott a raktérben,

a körülményeket vélhetően nehezen vagy egyáltalán nem bírták volna ki az utazás végéig.

A pénzügyőrök a két embercsempészt és utasaikat a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak adták át.

Az utasok a rendőri intézkedéskor sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. Az illegálisan szállított külföldiek közül bevallásuk szerint ketten indiaiak, tizenhárman Srí Lanka-iak, illetve ugyanennyien pakisztániak voltak, egy ember pedig bangladesi állampolgárnak vallotta magát.

Az embercsempészek ellen büntetőeljárást indítottak.

Címlapról ajánljuk
Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×