eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Agócs János, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnöke beszédet mond a roma holokauszt emléknapja alkalmából tartott megemlékezésen Budapesten, az Országos Roma Önkormányzat székházában 2020. augusztus 2-án. A világnap, amelyet 1972 óta tartanak, dátuma arra emlékeztet, hogy 1944. augusztus 2-áról 3-ára virradóra az auschwitzi haláltáborban SS-katonák több mint háromezer cigányt gyilkoltak meg.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Vádemelésnél és 6 évnél tart az előzetesbe került roma-önkormányzati elnök bűnügye

El akarta adni az elnöki pozíciót. Így sikerült.

Vádat emelt a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség Agócs Jánossal, az Országos Roma Önkormányzat elnökével szemben - tudta meg az Infostart az ügyészségtől. Kétrendbeli, vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt kell felelnie a bíróság előtt.

Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatban a 24.hu portálnak elmondta,

Agócs Jánosra hat év börtön, hat év közügyektől eltiltás és kétmillió forintos pénzbüntetés várhat,

ha az érintett az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz.

A vádirat szerint Agócs János tavaly tavasszal elhatározta, hogy elnöki pozícióját még a ciklus lejárta előtti lemondással pénzzé teszi úgy, hogy annak adja át, aki fizet a posztért. 30 millió forint lehetett az ára a széknek. Agócs János több képviselőtársát is megkereshette az ajánlattal, sőt arról is szó volt, hogy "megszerzik" az új elnök megválasztásához a támogatást.

Agócs János két hónapot töltött előzetesben, a történtekért vállalhatja a felelősséget, indoklása szerint nagyon kellett a pénz.

Hivatalosan egyébként nem mondott le.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×