eur:
394.01
usd:
363.56
bux:
66169.03
2024. március 3. vasárnap Kornélia
Agócs János, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnöke beszédet mond a roma holokauszt emléknapja alkalmából tartott megemlékezésen Budapesten, az Országos Roma Önkormányzat székházában 2020. augusztus 2-án. A világnap, amelyet 1972 óta tartanak, dátuma arra emlékeztet, hogy 1944. augusztus 2-áról 3-ára virradóra az auschwitzi haláltáborban SS-katonák több mint háromezer cigányt gyilkoltak meg.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Négy év az Országos Roma Önkormányzat volt elnökének

Vesztegetés miatt állt bíróság előtt az ORÖ egykori elnöke, most ítélet született a korrupciós botrányban.

A Fővárosi Törvényszéken meghallgatták szerdán a vád koronatanúját, F. Lászlót, akitől Agócs János 2022 szeptemberében 30 millió forintot kért az elnöki tisztségének átadásáért - írja a Blikk. Kiderült, F. László akkor az ügyészségnek azonnal jelezte, hogy az elnök törvénytelen ajánlatot tett neki, így a pénz átadása már az ügyészség részvételével történt.

A koronatanú a bíróság előtt megerősítette korábban tett vallomását, mely szerint egy csárdában, ebéd közben adta át a pénz első részletét, 18 millió forintot.

Vallomásában elmondta, egy táskában vitte az étterembe az összeget, amit jelzett is Agócs Jánosnak, mikor leültek. 900 darab kötegelt húszezres volt a táskában, amit a volt pártelnök elégedett mosollyal nyugtázott, a pénzt nem akarta helyben megszámolni. Ebéd után a járművéhez kísérte, ekkor már Agócs Jánosnál volt a táska. Mint mondta, még oda sem értek, mikor a rendőrök közbeléptek és intézkedés alá volták.

Ma hirdették ki az ítéletet, a Fővárosi Törvényszék négy év végrehajtandó börtönbüntetést szabott ki az ORÖ egykori elnökére, amibe beleszámítják a két hónapos előzetes letartóztatását. Emellett 260 ezer forint pénzbüntetést kell fizetnie. Az ügyész súlyosbításért fellebbezett, a vádlott pedig enyhítésért, így nem jogerős az ítélet.

Címlapról ajánljuk
Roma munkavállalókat szeretne foglalkoztatni épülő szlovákiai gyárában a Volvo

Roma munkavállalókat szeretne foglalkoztatni épülő szlovákiai gyárában a Volvo

A Kassa mellett épülő Volvo autógyár komolyan érdeklődik a romák foglalkoztatása iránt. Robert Fico miniszterelnök a kassai kihelyezett kormányülésen közölte, a kabinet elsőrendű érdeke, hogy együttműködjön az autógyárakkal, hogy Szlovákia továbbra is vonzó maradjon az iparágnak. Ennek ellenére továbbra is látszik, hogy már most is akut hiány van a szakképzett munkaerőből.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×