eur:
394.4
usd:
362.96
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József
Portik Tamás vádlottat kísérik az ellene és társai ellen emberölés bűntette miatt megismételt eljárásban indult büntetőper első tárgyalására a Fővárosi Törvényszéken 2019. március 11-én. Harmadszor tárgyalják újra első fokon a Prisztás József vállalkozó ellen 1996-ban elkövetett merénylet büntetőügyét. Az első perben Portik Tamást felbujtóként 11 év fegyházra ítélték, a gyilkosság végrehajtásával vádolt H. István tíz évet kapott. A Fővárosi Ítélőtábla azonban új eljárást rendelt el, de Portikékat ez alkalommal is bűnösnek találták, büntetésüket 15 évre emelték. Az ügyben 2017 végén állt be újabb fordulat, amikor a Fenyő-gyilkosság és az Aranykéz utcai robbantás miatt életfogytiglanira ítélt Jozef Rohác azt mondta, más követte el a gyilkosságot, majd a perújítási nyomozásban magára vállalta a gyilkosságot.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Portik Tamás meglepő ajánlatot tett a bíróságnak Fenyő-ügyben

Portik Tamás kérésére a Fővárosi Bíróság rendkívüli tárgyalást tartott a Fenyő-gyilkosság ügyében.

A tárgyaláson Portik Tamás azt állította, hogy úgy tudja, a bírónak politikai nyomásra életfogytiglan börtönbüntetésre kell ítélnie őt, majd közölte, ha a bíró vele szemben nem hoz tizenkét évnél súlyosabb ítéletet, beismerő vallomást tesz - írja az atv.hu.

Az évek óta börtönben ülő férfi azt is megígérte, hogy feltár mindent, ami segíti az ügy megoldását.

Póta Péter bíró elmondta, hogy az eljárásbeli előírás erre nem ad lehetőséget, az ítélettel kapcsolatban előzetesen nem bocsátkozik feltételezésekbe, de a precedens szerint a beismerő vallomást mindenkor figyelembe veszik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Páncélozott harcjármű-koalíciót alapított Németország és Lengyelország, ismét téma az ukrán haderő tankokkal való felfegyverzése. Közben Lindsey Graham amerikai republikánus szenátor Ukrajnába látogatott, ahol arról beszélt, hogy hamarosan megegyezhet a két nagypárt Ukrajna támogatásáról. Charles Michel, az Európai Tanács elnöke úgy látja: eljött az idő, hogy Európa felkészüljön a háborúra. Ukrajna közben egy átfogó orosz offenzíva elhárítására készül. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×