INFORÁDIÓ
2023. január 27. péntek
Angelika

portik tamás

gyárfás tamás

fenyő-gyilkosság

Portik Tamás vádlottat kísérik az ellene és társai ellen emberölés bűntette miatt megismételt eljárásban indult büntetőper első tárgyalására a Fővárosi Törvényszéken 2019. március 11-én. Harmadszor tárgyalják újra első fokon a Prisztás József vállalkozó ellen 1996-ban elkövetett merénylet büntetőügyét. Az első perben Portik Tamást felbujtóként 11 év fegyházra ítélték, a gyilkosság végrehajtásával vádolt H. István tíz évet kapott. A Fővárosi Ítélőtábla azonban új eljárást rendelt el, de Portikékat ez alkalommal is bűnösnek találták, büntetésüket 15 évre emelték. Az ügyben 2017 végén állt be újabb fordulat, amikor a Fenyő-gyilkosság és az Aranykéz utcai robbantás miatt életfogytiglanira ítélt Jozef Rohác azt mondta, más követte el a gyilkosságot, majd a perújítási nyomozásban magára vállalta a gyilkosságot.

Portik Tamás meglepő ajánlatot tett a bíróságnak Fenyő-ügyben

Infostart

Portik Tamás kérésére a Fővárosi Bíróság rendkívüli tárgyalást tartott a Fenyő-gyilkosság ügyében.

A tárgyaláson Portik Tamás azt állította, hogy úgy tudja, a bírónak politikai nyomásra életfogytiglan börtönbüntetésre kell ítélnie őt, majd közölte, ha a bíró vele szemben nem hoz tizenkét évnél súlyosabb ítéletet, beismerő vallomást tesz - írja az atv.hu.

Az évek óta börtönben ülő férfi azt is megígérte, hogy feltár mindent, ami segíti az ügy megoldását.

Póta Péter bíró elmondta, hogy az eljárásbeli előírás erre nem ad lehetőséget, az ítélettel kapcsolatban előzetesen nem bocsátkozik feltételezésekbe, de a precedens szerint a beismerő vallomást mindenkor figyelembe veszik.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018