INFORÁDIÓ
2023. március 30. csütörtök
Zalán

portik tamás

gyárfás tamás

fenyő-gyilkosság

ítélet

tárgyalás

Gyárfás Tamás volt úszószövetségi elnök és médiavállalkozó várakozik tárgyalására a Budai Központi Kerületi Bíróság folyosóján 2018. április 20-án. A Fenyő János médiavállalkozó meggyilkolásának ügyében felbujtóként meggyanúsított Gyárfás elleni kényszerintézkedésről dönt a bíróság.

Közeleg a Fenyő-gyilkosság ítéletnapja

Infostart

Több, fontos részletre rámutató vallomás is kulcselem lehet a 25 éve történt kegyetlenséget lezárni hivatott ügyben. És még így sem lesz vége.

Első fokú ítéletet hirdethet Póta Péter (Fővárosi Törvényszék) Fenyő János meggyilkol(tat)ása ügyében, akár már májusban - írja a magyarnemzet.hu. Ez azt jelenti, hogy 25 évvel a szörnyűség után végre megtudhatjuk, ki ölette meg a médiavállalkozót: Gyárfás Tamás, Portik Tamás, ketten együtt vagy egyikük sem. A bizonyítási eljárás most, heteken belül zárulhat.

Gyárfás Tamás először 2019 novemberében állt bíróság elé, ám azóta is tagadja, hogy üzleti ellenfelét megölette volna. Portik Tamás ellen perújítás keretében zajlik eljárás, ezt egyesítették a Gyárfás-perrel.

Az ügy fontos momentuma lehet Vajtó Lajos vallomása, aki a nyomozás során azt állította, hogy Fenyő Jánostól a halála előtt kevéssel 20 oldalnyi, Gyárfás Tamásra nézve terhelő dokumentumokat kapott azzal a kéréssel, hogy hozassa nyilvánosságra. A 20 oldal a cikk szerint része volt egy 120 oldalas - később már csak 100 oldalas - paksamétának, amely Kuncze Gábor, a Horn-kormány belügyminisztere asztalán landolhatott. Kuncze Gábor tagadta ezt.

Mivel fellebbezések várhatók, biztosan nem lesz még vége az ügynek a lap szerint.

38 tárgyalási nap volt eddig.

A vád

Mint ismert, a vád szerint Gyárfás Tamás előbb megbízta Tasnádi Pétert, hogy ölesse meg Fenyő Jánost, amit Tasnádi Péter elvállalt, ám nem hajtotta végre, ugyanakkor a megbízási díjat felvette. A vád szerint Gyárfás Tamás ezután felbujtotta Portik Tamást, hogy ölesse meg üzleti ellenfelét, Fenyő Jánost, amivel aztán Portik Tamás megbízta a szlovák bérgyilkost, Jozef Rohácot. Rohác 1998. február 11-én Budapesten, a Margit körútba csatlakozó Margit utcában Agran minigéppisztollyal agyonlőtte a piros lámpánál megálló autójában Fenyőt. Rohácot jogerősen életfogytiglani fegyházra ítélték korábban ezért és az Aranykéz utcai, négy halottat követelő robbantás miatt - idézi fel a lap.

Nyitókép: Koszticsák Szilárd
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018