eur:
394.3
usd:
370.43
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Gyárfás Tamás volt úszószövetségi elnök és médiavállalkozó várakozik tárgyalására a Budai Központi Kerületi Bíróság folyosóján 2018. április 20-án. A Fenyő János médiavállalkozó meggyilkolásának ügyében felbujtóként meggyanúsított Gyárfás elleni kényszerintézkedésről dönt a bíróság.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Közeleg a Fenyő-gyilkosság ítéletnapja

Több, fontos részletre rámutató vallomás is kulcselem lehet a 25 éve történt kegyetlenséget lezárni hivatott ügyben. És még így sem lesz vége.

Első fokú ítéletet hirdethet Póta Péter (Fővárosi Törvényszék) Fenyő János meggyilkol(tat)ása ügyében, akár már májusban - írja a magyarnemzet.hu. Ez azt jelenti, hogy 25 évvel a szörnyűség után végre megtudhatjuk, ki ölette meg a médiavállalkozót: Gyárfás Tamás, Portik Tamás, ketten együtt vagy egyikük sem. A bizonyítási eljárás most, heteken belül zárulhat.

Gyárfás Tamás először 2019 novemberében állt bíróság elé, ám azóta is tagadja, hogy üzleti ellenfelét megölette volna. Portik Tamás ellen perújítás keretében zajlik eljárás, ezt egyesítették a Gyárfás-perrel.

Az ügy fontos momentuma lehet Vajtó Lajos vallomása, aki a nyomozás során azt állította, hogy Fenyő Jánostól a halála előtt kevéssel 20 oldalnyi, Gyárfás Tamásra nézve terhelő dokumentumokat kapott azzal a kéréssel, hogy hozassa nyilvánosságra. A 20 oldal a cikk szerint része volt egy 120 oldalas - később már csak 100 oldalas - paksamétának, amely Kuncze Gábor, a Horn-kormány belügyminisztere asztalán landolhatott. Kuncze Gábor tagadta ezt.

Mivel fellebbezések várhatók, biztosan nem lesz még vége az ügynek a lap szerint.

38 tárgyalási nap volt eddig.

A vád

Mint ismert, a vád szerint Gyárfás Tamás előbb megbízta Tasnádi Pétert, hogy ölesse meg Fenyő Jánost, amit Tasnádi Péter elvállalt, ám nem hajtotta végre, ugyanakkor a megbízási díjat felvette. A vád szerint Gyárfás Tamás ezután felbujtotta Portik Tamást, hogy ölesse meg üzleti ellenfelét, Fenyő Jánost, amivel aztán Portik Tamás megbízta a szlovák bérgyilkost, Jozef Rohácot. Rohác 1998. február 11-én Budapesten, a Margit körútba csatlakozó Margit utcában Agran minigéppisztollyal agyonlőtte a piros lámpánál megálló autójában Fenyőt. Rohácot jogerősen életfogytiglani fegyházra ítélték korábban ezért és az Aranykéz utcai, négy halottat követelő robbantás miatt - idézi fel a lap.

Címlapról ajánljuk
Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz
élő közvetítés

Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz

A Liverpool szempontjából katasztrofálisan „sikerült” első mérkőzés miatt háromgólos hátrányból kezdik a Vörösök Bergamóban az Atalanta elleni visszavágót. A tét az Európa-liga elődöntőjébe jutás. Szoboszlai Dominik visszakerült a kezdő tizenegybe, a középpályások közül Endo és Elliott is kimaradt.
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×