eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Az április 8-i országgyűlési választásra leadott levélszavazatokat tartalmazó urna a kolozsvári főkonzulátuson 2018. március 26-án. Ettől a naptól és csak személyesen vehetik át a magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgárok a szavazási levélcsomagjaikat a kijelölt külképviseleteken. A 118 külképviselet közül csak a 12 kijelölt külképviseleteken (Belgrád, Beregszász, Bukarest, Csíkszereda, Kassa, Kolozsvár, Pozsony, Szabadka, Ungvár, Eszék, Kijev, Lendva) lehet átvenni a szavazási levélcsomagot. Lehetőség van arra, hogy a szavazólap és a nyilatkozat kitöltése után a választópolgár a külképviseleten leadja szavazatát. A levélben szavazók csak országos pártlistára szavazhatnak.
Nyitókép: MTI/Biró István

Csalással lett képviselőjelölt egy kecskeméti nő

Vádat emelt a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség egy nő ellen, aki az idei országgyűlési választáson hamis ajánlóívekkel lett képviselőjelölt.

Négyessyné Bodó Marianna, a megyei főügyészség sajtószóvivője közleményében azt írta, a kecskeméti nő – egy országos listát állító párt célkitűzéseivel egyetértve – 2021 novemberében vállalta el, hogy egyéni jelöltjükként indul a választáson. A jelöltség érdekében az egyéni választókerületében februárban hozzákezdett az ajánlások gyűjtéséhez, amiben többen segítették.

Miután az aktivisták összegyűjtötték az ajánlásokat, az íveket úgy adták vissza a vádlottnak, hogy azokon az ajánlást gyűjtők adatai kitöltetlenek maradtak, és az íveket sem írták alá. A nő az íveket a saját adataival kitöltötte és aláírta, azt a látszatot keltve, hogy az ajánlásokat maga gyűjtötte; ezután bekerült a képviselőjelölti nyilvántartásba.

Az illetékes választási iroda elnökének feljelentése alapján indult nyomozás során megállapították: az ajánlási szabályok megsértésével kitöltött, hamis ajánlóíveken lévő ajánlások nélkül a nő el sem érte volna a képviselőjelöltté váláshoz szükséges ötszáz érvényes ajánlást.

Az ügyészség a nőt választás rendje elleni bűntettel vádolja és ezért vele szemben – tárgyalás mellőzésével – pénzbüntetés kiszabását indítványozza. Az ügyben a Kecskeméti Törvényszék dönt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×