eur:
393.54
usd:
364.48
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: YouTube/Magyarország Ügyészsége

Lopott rollerrel a hátán tekert a lopott biciklin – videó

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség gyorsított eljárásban állított bíróság elé egy büntetett előéletű férfit.

Az ügyészségi összefoglalóban ismertetett vád szerint a 44 éves vádlott 2022. október 8-án, nappal, egy XI. kerületi bevásárlóközpont kijáratánál lévő kerékpár tárolóból eltulajdonított egy 80.000 forint értékű biciklit. A férfi egy nála lévő szerszámmal vágta le a lakatot, majd elhajtott a helyszínről a lopott kerékpárral, amit később 50.000 forintért értékesített.

A férfi 2022. október 19-én ugyanennek a bevásárlóközpontnak a kerékpár tárolójából - szintén a zár levágásával - egy másik, mintegy 120.000 Ft értékű kerékpárt is eltulajdonított.

A vádlott két nappal később, 2022. október 21-én a Kelenföldi pályaudvarnál lévő egyik kerékpártárolóból egy 200.000 forint értékű elektromos rollert lopott el az előbbiekhez hasonló módon, a biztonsági zár eltávolításával. Közvetlenül ezután, az eltulajdonított rollerrel egy Fehérvári úti tárolóhoz hajtott, és innen is lopott egy biciklit, majd úgy távozott a helyszínről, hogy

a frissen lopott kerékpárra ült, a rollert pedig a hátán vitte tovább.

A terhelt elfogásakor az utóbbi két kerékpár, illetve az elektromos roller is megkerült, így azokat a rendőrök lefoglalták, majd visszaadták tulajdonosaiknak.

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség a férfit gyorsított eljárásban állította bíróság elé. A tárgyaláson lefolytatott bizonyítás alapján a Budai Központi Kerületi Bíróság a férfit váddal egyezően, 4 rendbeli lopás bűntette miatt bűnösnek mondta ki, és ezért őt 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte.

A vádlott

az elkövetések idején négy korábbi, különböző ügyekben kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt állt,

ezért a bíróság ezeknek a végrehajtását is elrendelte.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség súlyosításért, hosszabb tartamú szabadságvesztés kiszabása érdekében fellebbezett.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×