eur:
393.66
usd:
364.47
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Rendőrségi intézkedés a főváros V. kerületében, a Kossuth Lajos utcában 2019. április 14-én. A rendőrség 47 embert állított elő egy V. kerületi szórakozóhelyről kábítószer-birtoklás gyanúja miatt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.
Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Hatalmas rendőri jelenlét volt a hétvégén a Lipótvárosban - itt a magyarázat

Polgárőrökkel, NAV-osokkal megerősítve tartott razziát péntek este a rendőrség Belváros-Lipótvárosban. A drogkeresés mellett volt energia a buszsávokat használók ellenőrzésére is.

Az akció kiterjedt a kábítószerrel összefüggő bűncselekmények elkövetőinek felderítésére, a lopások, a garázda jellegű, valamint a prostitúcióhoz kapcsolódó jogsértések megelőzésére, illetve az ittas, bódult járművezetők, szabálytalan közlekedők kiszűrésére is - írja a rendőrség. Magyarán mindenre odafigyeltek, ami esténként megtörténhet.

A fővárosi rendőrök összesen 187 személyt igazoltattak és 87 járművet ellenőriztek.

Hét embert fogtak el

kábítószer birtoklása és szabálysértési körözés miatt, tizenegy embert előállítottak kábítószer fogyasztás gyanúja, garázdaság, engedély nélküli járművezetés miatt, valamint egy fiatalt azért, mert nem ment vissza a gyermekvédelmi intézetbe.

Az akció során kisebb közlekedési szabálysértések miatt is intézkedtek a rendőrök. Záróvonal átlépése, lejárt hatósági engedély és buszsáv jogosulatlan használata miatt nyolc esetben szabtak ki helyszíni bírságot. Egy embert közigazgatási bírsággal sújtottak, mert nem használta a biztonsági övet, valamint egy autóst feljelentettek mert, forgalomból kivont járművel közlekedett.

A razzia során egy belvárosi szórakozóhely működését is ellenőrizték, itt a katasztrófavédelmisek intézkedtek tűzvédelmi előírások be nem tartása miatt.

(Címlapfotónk az V. kerületben készült és korábbi felvétel.)

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×