eur:
390.67
usd:
358.88
bux:
72940.89
2024. július 21. vasárnap Dániel, Daniella
Police car lights in night time, crime scene, night patrolling the city. Abstract blurry image.
Nyitókép: Evgen_Prozhyrko/Getty Images

Horrorbaleset Sopronban: gázolás 120-szal

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 21 éves férfi ellen, aki lakott területen belül 110 km/óra feletti sebességgel gázolt el egy gyalogost.

A vádirat szerint a férfi 2021 szeptemberében, az éjszakai órákban Sopron belterületén közlekedett 117-119 km/órás sebességgel olyan útszakaszon, ahol a megengedett legnagyobb sebesség 30 km/óra volt.

Amikor egy olyan jobbkanyarhoz ért, melyet a fizika szabályai alapján legfeljebb 108-113 km/órás sebességgel lehetett volna bevenni, a túlzott sebesség miatt a sofőr autójával felsodródott a járdára, ahol elütött egy harmincas éveiben járó gyalogost, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A Győri Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat, vele szemben öt évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható, valamint az ügyészség közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására is tett indítványt. Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Soproni Járásbíróság fogja meghozni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Rossz hírt kaptak az ukránok, ettől félnek most leginkább - Háborús híreink vasárnap

Rossz hírt kaptak az ukránok, ettől félnek most leginkább - Háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy hiány van a Boeing által gyártott kereső berendezésekből, ezért akadályokba ütközik az a terv Japánban, hogy a Patriot légvédelmi rakéták gyártását ott felpörgessék, és ezzel a globális rakétagyártás fokozásához is hozzá tudjanak járulni a szigetországban, ez pedig rossz hír Ukrajna számára. Eközben az ukrán emberek még a katonai támadásoknál is jobban aggódnak amiatt, hogy az orosz támadások miatt kialakult áramválság közepette mi vár rájuk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×