INFORÁDIÓ
2023. február 7. kedd
Rómeó, Tódor

számla

csalás

állami költségvetés

135 millió forint áfát csaltak raliautók segítségével

135 millió forint áfát csaltak raliautók segítségével

Infostart

Egy gazdasági társaság ügyvezetője hat alvállalkozótól szerzett be reklámtevékenységről szóló fiktív költségszámlákat, hogy ne kelljen a magas összegű áfat a magyar államnak megfizetni.

Csalás bűntette és más bűncselekmény miatt emeltek vádat azzal a férfival szemben, aki két társa segítségével 2016-2017. években közel százharmincötmillió forint áfát nem fizettet meg – írja a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

A vádirat szerint egy komáromi gazdasági társaság rali versenyautókon helyezett el hirdetéseket, melyből több százmillió forint bevétele, így magas áfafizetési kötelezettsége keletkezett. A gazdasági társaság ügyvezetője hat alvállalkozótól szerzett be fiktív költségszámlákat, hogy ne kelljen a magas összegű áfát a magyar államnak megfizetni. Az elkövető ezzel összesen

csaknem 135 millió forint vagyoni hátrányt okozott a magyar állam költségvetésének.

A vagyoni hátrányt okozó férfival és az egyik fiktív számlákat kiállító férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetést, a közügyek gyakorlásától való kitiltást indítványozott a főügyészség. A másik fiktív számlát kiállító férfival szemben pénzbüntetés kiszabására és a gazdasági társaság vezetője foglalkozástól történő eltiltásra tettek indítványt. A főügyészség a stróman ügyvezetővel szemben próbára bocsátást indítványozott.

A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018