eur:
393.88
usd:
364.83
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Magyarország Ügyészsége

Átszúrva a karját, a mellkasában állt meg a penge – kép

A Nógrád Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés miatt vádat emelt azzal a 31 éves salgótarjáni férfivel szemben, aki egy utcai dulakodásnak oly módon vetett véget, hogy a verekedés egyik résztvevőjét a karján át mellkason szúrta.

2020. július 12-én, az éjszakai órákban egy 25 és egy 29 éves férfi összeszólalkozott Salgótarján egyik közterületén, ami végül tettlegességéig fajult: a fiatalabb egy szerszámnyéllel többször is megütötte haragosát a hátán.

A két férfi garázda magtartását a 31 éves vádlott eleinte csak kívülről kísérte figyelemmel, majd végül egy 20 cm pengehosszúságú késsel a fiatalabb férfit jobb könyöke fölött olyan erővel szúrta meg, hogy a penge a sértett karján áthaladva a borda tájékon behatolt. A vádlott ezután a helyszínről elmenekült – írja közleményében a Nógrád Megyei Főügyészség.

A 25 éves férfi a szúrás következtében karján és mellkasán könnyebb, nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, ám a mellüreget megnyitó életveszélyes sérülés elmaradása csupán a véletlennek volt köszönhető.

A Nógrád Megyei Főügyészség a 31 éves férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt, míg a 25 és 29 éves férfi ellen garázdaság miatt emelt vádat, melyben büntetett előéletükre is figyelemmel valamennyiükkel szemben szabadságvesztés büntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Arra az esetre, ha a vádlottak az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismerik és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról, a főügyészség a 31 éves vádlott tekintetében 5 év szabadságvesztés és 6 év közügyektől eltiltás, míg a garázda férfiak esetében: a fiatalabbal szemben 2 év szabadságvesztés és 3 év közügyektől eltiltás, az idősebbel szemben 6 hónap szabadságvesztés és 2 év közügyektől eltiltás kiszabására tett mértékes indítványt.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×