eur:
392.38
usd:
365.65
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay

El akarta venni a rendőrök fegyverét a Kökin, hogy vérengzésbe kezdjen

Előkészítő ülést tartottak pénteken a férfi büntetőügyében, akit négyrendbeli emberölés előkészületének bűntettével vádol az ügyészség.

A vádirat szerint a terhelt és a barátnője 2020. október 2-án délután egy kispesti buszmegállóban tartózkodtak, amikor a megállóval szemközti oldalon a rendőrség épp közbiztonsági ellenőrzést végzett.

A vádlott barátnője ekkor közölte a férfival, hogy részéről a korábban közölt szakításuk végleges. A férfit a visszautasítás felzaklatta, attól indulatba jött és agresszívvá vált. Kijelentette, hogy ha a nő nem hajlandó megbocsátani neki, akkor öngyilkosságot követ el, de előtte megöli a rendőröket is – olvasható a Fővárosi Törvényszék sajtóközleményében.

Ezt követően a vádlott átment az úttesten és megközelítette a szolgálati gépkocsijuk hátuljánál várakozó rendőröket azzal a céllal, hogy tőlük lőfegyvert szerezzen. A terhelt egy neki háttal álló őrmester mögé lépett, majd jobb kezével rámarkolt a rendőr oldalán függő, annak nadrágszíjára erősített, tokban lévő szolgálati lőfegyver markolatára, majd azt rángatni kezdte. Amint az őrmester észlelte a vádlott erőteljes mozdulatait, ráfogott a férfi kezére és a lőfegyverre, így annak elvételét meg tudta akadályozni. Amikor az őrmester kollégái az eseményeket észlelték, haladéktalanul a társuk segítségére siettek és együttes erővel megbilincselték a terheltet.

Bár a pénteki előkészítő ülésen a terhelt beismerte a bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról is, a nyilatkozatait a bíróság azonban nem fogadta el, mivel az iratok nem támasztották alá a vádlott vallomását. Ezt követően a bíróság tárgyalásra utalta az ügyet, amely a vádlott és a tanúk meghallgatásával kezdődött meg.

Az eljárás 2022. július 1-én tanúk meghallgatásával folytatódik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×