INFORÁDIÓ
2023. március 22. szerda
Beáta, Izolda

emberölés

kispest

köki

El akarta venni a rendőrök fegyverét a Kökin, hogy vérengzésbe kezdjen

El akarta venni a rendőrök fegyverét a Kökin, hogy vérengzésbe kezdjen

Infostart

Előkészítő ülést tartottak pénteken a férfi büntetőügyében, akit négyrendbeli emberölés előkészületének bűntettével vádol az ügyészség.

A vádirat szerint a terhelt és a barátnője 2020. október 2-án délután egy kispesti buszmegállóban tartózkodtak, amikor a megállóval szemközti oldalon a rendőrség épp közbiztonsági ellenőrzést végzett.

A vádlott barátnője ekkor közölte a férfival, hogy részéről a korábban közölt szakításuk végleges. A férfit a visszautasítás felzaklatta, attól indulatba jött és agresszívvá vált. Kijelentette, hogy ha a nő nem hajlandó megbocsátani neki, akkor öngyilkosságot követ el, de előtte megöli a rendőröket is – olvasható a Fővárosi Törvényszék sajtóközleményében.

Ezt követően a vádlott átment az úttesten és megközelítette a szolgálati gépkocsijuk hátuljánál várakozó rendőröket azzal a céllal, hogy tőlük lőfegyvert szerezzen. A terhelt egy neki háttal álló őrmester mögé lépett, majd jobb kezével rámarkolt a rendőr oldalán függő, annak nadrágszíjára erősített, tokban lévő szolgálati lőfegyver markolatára, majd azt rángatni kezdte. Amint az őrmester észlelte a vádlott erőteljes mozdulatait, ráfogott a férfi kezére és a lőfegyverre, így annak elvételét meg tudta akadályozni. Amikor az őrmester kollégái az eseményeket észlelték, haladéktalanul a társuk segítségére siettek és együttes erővel megbilincselték a terheltet.

Bár a pénteki előkészítő ülésen a terhelt beismerte a bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról is, a nyilatkozatait a bíróság azonban nem fogadta el, mivel az iratok nem támasztották alá a vádlott vallomását. Ezt követően a bíróság tárgyalásra utalta az ügyet, amely a vádlott és a tanúk meghallgatásával kezdődött meg.

Az eljárás 2022. július 1-én tanúk meghallgatásával folytatódik.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018