eur:
389.17
usd:
362.52
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Doctor in hospital background with copy space. Healthcare and medical concept.
Nyitókép: NanoStockk/Getty Images

Különös kegyetlenséggel ölte meg édesanyját a magát orvosnak kiadó férfi

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélték a pécsi férfit.

Jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélték azt a pécsi férfit, aki különös kegyetlenséggel megölte az anyját 2019 nyarán – tájékoztatta a Pécsi Ítélőtábla az MTI-t.

A döntéséről kiadott keddi közleményében a táblabíróság azt írta, hogy a határozattal helybenhagyták a Pécsi Törvényszék februárban meghozott ítéletét, amelynek értelmében a férfi legkorábban 25 év eltelte után bocsátható feltételes szabadságra.

A férfi több felsőoktatási intézményben kezdett orvosi és más tanulmányokat, de elvégeznie egyiket sem sikerült, munkahelyet nem vagy csak nagyon nehézkesen talált, munkaviszonya, tartósan jövedelme nem volt.

A vádlottnak a szülei vettek egy lakást, amelyet az apja halála után eladott. Miután a bevételt felélte, visszaköltözött az anyjához, aki eltartotta. Mivel

magánéleti és szakmai sikertelensége miatt a férfi elsősorban az anyját hibáztatta,

rendszeresek volta közöttük a konfliktusok.

Vita alakult ki közöttük 2019 augusztusában is, ekkor a férfi megkötözte időskorú, kis testsúlyú, érdemi védekezésre képtelen anyját. Miután a fejét serpenyőkkel, húsklopfolóval véresre verte, paplant, szőnyeget terített anyjára, és ezeken keresztül késsel, vaskampóval szurkálta. Ezután két dohányzóasztalt, három széket és egy mikrohullámú sütőt tett a testre, majd az ajtót kívülről egy hűtőszekrénnyel torlaszolta el. Az asszony aznap éjjel belehalt sérüléseibe.

A férfit, aki az éjszakát még a házban töltötte, másnap egy pécsi panzióban vették őrizetbe.

A vádlottat azért is elítélték, mert orvosi diplomát hamisított magának, majd azt felhasználva személyi okmányokat készíttetett, amelyekben a neve "dr." előjelzővel szerepelt.

A férfit így különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés és kétrendbeli közokirat-hamisítás miatt ítélték el.

A szakértői vélemények szerint a vádlott nem szenved a beszámítási képességét befolyásoló elmebetegségben, de személyiségzavara hozzájárult a bűncselekmények elkövetéséhez.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×