eur:
394.6
usd:
370.67
bux:
65390.42
2024. április 23. kedd Béla
Fence wire mesh barbed wire, seamless vector silhouette
Nyitókép: Nosyrevy/Getty Images

Vádat emeltek az egykori MTK-futballista megölésének ügyében

Katzenbach Imre fél milliárd forinttal lépett meg külföldre a vádirat szerint. Bűntársai egyike Baranyjenő térségébe vitte autóval, ott két ember várta egy előre kiásott gödörnél. Agyonverték, holtestét elásták.

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség az egykori focista sérelmére 2009-ben elkövetett emberölési ügyben. A vádiratban három vádlott szerepel; az ügyben érintett Zrt. egyik vezetője mint felbujtó, valamint az emberölés két végrehajtója. A végrehajtókat közvetlenül megbízó 51 éves férfival szemben a főügyészség már korábban vádat emelt – írja közleményében a Fővárosi Főügyészség.

A vádirat szerint az ügy sértettje 2007-ben névlegesen elvállalta egy cég vezetését, tudva, hogy a cég valótlan tartalmú számlákat állít ki egy akkoriban ismert Zrt.-nek. A sértett feladata az volt, hogy a valótlanul kiállított számlák ellenértékét készpénzben felvegye, és az összeget visszajuttassa a Zrt. két vezetőjének – akik közül az egyik már korábban elhunyt, a másik pedig a vádiratban szereplő felbujtó.

A sértett azonban 2009 áprilisában, a fentiek szerint általa felvett 500 millió forintot nem juttatta vissza a Zrt. vezetőinek, hanem azzal külföldre távozott. Pár hónappal később a társaság két vezetője a sértett tartózkodási helyéről tudomást szerzett, majd a sértettet hazahozatták.

A cég vezetőit dühítette, hogy a sértett az elvitt pénz jelentős részével nem számolt el, egyúttal pedig

tartottak is a sértettől, mert túl sokat tudott róluk és féltek, hogy a hatóságokhoz fordul, mivel már nem akart részt venni a bűnös tevékenységükben.

Mindezen körülmények miatt a két cégvezető a vád szerint elhatározta, hogy megöletik a sértettet. Ennek megfelelően, 2009. szeptember elején az emberölésre megbízást adtak egyik emberüknek, egy 51 éves férfinak – akivel szemben a Fővárosi Főügyészség már korábban vádat emelt.

Az 51 éves férfi a megbízást elfogadta, azonban a tényleges végrehajtásra ő is megbízást adott; egy régi barátját kérte fel a sértett megölésére. A férfi vállalta az emberölés végrehajtását, de cserébe ingyen vadászati lehetőséget, valamint legalább 3 millió forintot kért magának, valamint a maga mellé bevont másik végrehajtónak – aki az ügy harmadik vádlottja.

A vád szerint az 51 éves megbízó 2009. szeptember 28-án a benne bízó, gyanútlan sértettet gépkocsival Baranyajenő térségébe, egy általa előre kiásatott gödör közelébe vitte, ahol a két végrehajtó már várta őket. Az autóból kiszálló sértettet az ott várakozó két férfi rögtön megtámadta, miközben az 51 éves megbízó elhajtott a helyszínről. A két vádlott közül az egyik lefogta a sértettet, társa pedig súlyosan bántalmazta, aminek következtében a sértett a helyszínen életét vesztette. A vádlottak ezután a sértett holttestét az előre kiásott gödörbe helyezték, és a testet földdel befedték.

A sértett Baranyajenő külterületén elásott földi maradványait a nyomozó hatóság 2020. október 22-én találta meg.

A Fővárosi Főügyészség az ügyben előre kitervelten, nyereségvágyból és aljas indokból elkövetett emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. A főügyészség mindhárom vádlottal szemben életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban.

A sértettet a helyszínre szállító 51 éves férfival szemben a Fővárosi Főügyészség egy elkülönített eljárásban már korábban vádat emelt.

A Fővárosi Főügyészség indítványára a bíróság az egyik vádlott, a felbujtással vádolt egykori cégvezető vezető védőjét kizárta a büntetőeljárásból. A végzés nem végleges.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
A kamatdöntés döntheti el a forint sorsát

A kamatdöntés döntheti el a forint sorsát

A nemzetközi piacokról a beszerzésimenedzser-index (bmi) jelentések mozgathatják meg a devizapiacokat, míg magyar szempontból a legfontosabb a Magyar Nemzeti Bank délutáni kamatdöntése lesz. Hétfőn végül a forint nagyjából a nyitó szint körül fejezte be a napot, de hétfőn egyelőre enyhe gyengüléssel indított. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×