INFORÁDIÓ
2022. november 29. kedd
Taksony

gyilkosság

katzenbach imre

tárgyalás

Scales of justice and Gavel on wooden table and Lawyer or Judge working with agreement in Courtroom, Justice and Law concept.

Előkészítő ülés volt a Katzenbach-gyilkosság ügyében

Infostart

Az elsőrendű terheltet felbujtóként előre kitervelten, nyereségvágyból és aljas indokból elkövetett emberölés bűntettével, a másod- és harmad rendű terhelteket pedig ezen bűncselekmény társtetteseként vádolja az ügyészég az egykori labdarúgó 13 évvel ezelőtti megölésének ügyében.

A vádirat szerint 2007-ben a sértett – Katzenbach Imre, egykori MTK-s futballista – egyik barátja kérésére névlegesen elvállalta egy gazdasági társaság vezető tisztségét úgy, hogy a cég által valótlanul kiállított számlák ellenértékét felvette készpénzben és visszautalta azt a két cégvezetőnek. Egyik alkalommal a sértett a pénzt felvéve külföldre távozott, és bár onnan később hazatért, a teljes összeggel nem tudott elszámolni, ezért az elsőrendű vádlott és a társa nehezteltek a férfira.

Mivel tartottak attól, hogy a hatóságok előtt a sértett felfedi a bűnös tevékenységüket, ezért elhatározták, hogy megöletik őt. Később az elsőrendű terhelt és társa Budapesten megbízták a sértett barátját azzal, hogy ölesse meg a férfit. A megbízott személy a másod- és harmadrendű vádlottat kérte fel a feladat elvégzésére. 2009. szeptember 28-án a sértettet barátja vitte gépkocsival Baranyajenő külterületére, ahol a másod- és harmadrendű vádlottak egy csákánnyal több ütést mértek a férfi fejére, aki ennek következtében a helyszínen életét vesztette. A testét ezután egy előre kiásott gödörbe helyezték és földdel befedték.

Holttestének maradványait végül 2020 októberében találta meg a nyomozó hatóság.

A pénteki előkészítő ülésen egyik terhelt sem ismerte be bűnösségét és nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról sem. Miután a vád és a védelem képviselői nyilatkoztak a bizonyítási indítványokról, a bíróság tárgyalásra utalta az ügyet.

A bíróság a vádlottak – a szökés, elrejtőzés veszélye miatt – letartóztatását fenntartotta, amely végzés ellen a terheltek és védőik fellebbezést jelentettek be. A végzés nem végleges.

Az eljárás 2022. december 7-én a vádlottak meghallgatásával folytatódik.

Nyitókép: Pattanaphong Khuankaew/Getty Images
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018