eur:
395.05
usd:
372.1
bux:
65428.99
2024. április 17. szerda Rudolf
Judges gavel and Themis statue.
Nyitókép: Zolnierek/Getty Images

Kevesli az ügyészség az Iszlám Államnak hűséget fogadó magyar fiatal elleni büntetést

Súlyosabb büntetést indítványoz az ügyészség.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség 2021 novemberében emelt vádat egy 22 éves férfi ellen terrorcselekmény előkészületének bűntette miatt. A fiatal férfi a 2021. év során hűségesküt tett az Iszlám Állam terrorszervezetnek, amelynek támogatója is lett. A vádlott merénylet végrehajtását tervezte, ehhez célpontokat, és az elkövetés módját kereste.

A Fővárosi Törvényszék 2022. február 25-én hozott elsőfokú ítéletével a vádlottat bűnösnek mondta ki terrorcselekmény előkészületének bűntettében, amiért 3 év és 8 hónap börtön fokozatú szabadságvesztésre és 4 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ítélet ellen az ügyész a vádlott terhére, súlyosabb tartamú szabadságvesztés kiszabásáért és börtön helyett fegyház végrehajtási fokozat alkalmazásáért, míg a vádlott irány megjelölése nélkül, védője pedig a tényállás téves megállapítása miatt felmentés céljából jelentettek be fellebbezéseket.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a Fővárosi Ítélőtáblához benyújtott másodfokú indítványával az ügyészi fellebbezést fenntartotta, és kezdeményezte a védelmi fellebbezések elutasítását.

A vádlott a büntetőeljárás másodfokú befejezését letartóztatásban várja – olvasható a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség keddig közleményében.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Brüsszelben: „ez a vörös vonal”

Az uniós migrációs és menekültügyi csomag esetében szerinte a legfontosabb kérdés, hogy azok, akik Európába akarnak jönni, maradhatnak-e az unió területén mindaddig, amíg menekültügyi kérelmüket elbírálják vagy az unió határain kívül kell várakozniuk a döntés meghozataláig.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Az amerikai tőzsdéken vegyes mozgásokat hozott a keddi nap: csak a Dow tudott pluszban zárni. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×