eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Chris Ryan/Getty Images

Letartóztatásban marad az Iszlám Államnak hűséget fogadó fiatal férfi

A vád szerint Európa lakosságának megfélemlítését célzó terrorcselekmény elkövetésére készült Magyarország területén.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség 2021 novemberében emelt vádat egy 22 éves férfi ellen, terrorcselekmény, terrorista csoportban történő elkövetése érdekében megvalósított előkészület bűntette miatt. A fiatal férfi 2021 év során hűségesküt tett az Iszlám Állam terrorszervezetnek, majd Magyarországon terrorcselekmény elkövetésére tett előkészületet – olvasható a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség szerdai közleményében.

A Fővárosi Törvényszék 2021. december 14. napján tartott előkészítő ülésén a letartóztatásban lévő vádlott védője indítványozta a legszigorúbb kényszerintézkedés megszüntetését és a vádlottal szemben bűnügyi felügyelet elrendelését, amelyet az eljáró törvényszék végzésével elutasított.

A vádlott és védője e döntés ellen fellebbezést jelentett be, melyet megvizsgálva a Fővárosi Ítélőtábla – egyetértve a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészségnek a letartóztatás indokolt fenntartását kifejtő álláspontjával – a napokban hozott másodfokú végzésével a bejelentett fellebbezéseket, mint alaptalanokat elutasította, így a vádlott az elsőfokú eljárásban továbbra is letartóztatásban marad.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×