eur:
389.3
usd:
363.16
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
police car on the street close up
Nyitókép: Fedorovekb/Getty Images

Nem hatotta meg a csepeli ámokfutót a folyamatos rendőri felszólítás – videó

Jogosítvány nélkül száguldozó autós veszélyeztette a budapesti közlekedőket. A csepeli rendőrök azelőtt megállították, hogy balesetet okozott volna.

Szirénázástól voltak hangosak az amúgy csendes csepeli utcák kedd reggel 7 óra 30 perc körül, miután a XXI. kerületi járőrök kocsiját meglátva gyorsított egy autós. A rendőrök megkülönböztető jelzést kapcsoltak, majd hangosbeszélőn is többször megállásra szólították fel az audist, de az megpróbálta őket lerázni.

„Azonnal húzódjon félre! A kamera mindent rögzít, nem tud elmenkülni! Ne meneküljön, álljon félre, nincs semmi értelme! A törvény nevében felszólítom, hogy álljon félre! Balesetet fog okozni, nincs értelme menekülni!” – hangzik a többszöri hatósági felszólítás.

A rendőrök végül az Ölyv utcában megállásra kényszerítették a sofőrt, miközben több környékbeli azt hitte, hogy filmforgatás zajlik – jegyzi meg a Police.hu. Kiderült, hogy a kocsit egy 25 éves férfi vezette, akinek korábban többször bevonták vezetői engedélyét ­– most sem rendelkezett érvényes jogosítvánnyal.

Az autóban a rendőrök kábítószergyanús agyagokat találtak, amiket szakértői vizsgálat alá vetnek. A járművezetőt és a mellette ülő férfit előállították a XXI. Kerületi Rendőrkapitányságra, előbbit engedély nélküli vezetés miatt őrizetbe is vették. A kábítószergyanús anyagok és a menekülés közben elkövetett jogsértések miatt külön eljárás indul.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×