eur:
395.36
usd:
366.65
bux:
65365.8
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Details with the red and blue lights siren on top of a police car
Nyitókép: CatEyePerspective/Getty Images

Betépve, 180-nal repesztett a rendőrök elől – egy kisgyerekkel a hátsó ülésén

A Kecskeméti Járási Ügyészség kábítószer birtoklás, új pszichoaktív anyaggal visszaélés, bódult állapotban elkövetett járművezetés és bűnpártolás miatt emelt vádat.

A vádirat szerint a csongrádi férfi 2020. szeptember 23-án késő este extasyt és dizájner drogot fogyasztott, majd barátnőjével úgy ült autóba, hogy annak kisgyermekét gyerekülés helyett a hátsó ülésen elhelyezett pótkerékre ültették.

Miután elindultak, a tiszakécskei rendőrök követni kezdték és rendőri intézkedés alá kívánták vonni a bódult férfi által vezetett járművet, azonban a vádlott a rendőri jelzés ellenére nem állt meg, hanem menekülni kezdett. Ennek során járműve sebességét 170-180 km/h-ra növelte, valamint többször áttért a menetirány szerinti bal oldalra, amivel több szembe jövő autót lehúzódásra, lassításra és megállásra kényszerített. Az üldözésbe bekapcsolódott egy másik járőrpáros is, akik szolgálati gépkocsijukkal keresztbe álltak az úton és végül így kényszerítették megállásra a férfit – idézi föl a történteket a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtóközleménye.

Kiderült, hogy korábban a férfi és a barátnője is fogyasztott kábítószert, a nő ráadásul az elfogásuk előtt a hátsó ülésen lévő, pakettbe csomagolt dizájner drogot a melltartójába rejtette, amit az előállításukkor a rendőrök megtaláltak nála.

Az ügyészség a büntetett előéletű férfit kábítószer birtoklás, új pszichoaktív anyaggal visszaélés és bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntettével vádolja, ezért vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Barátnőjének bűnpártolás és kábítószer birtoklás bűntette miatt kell felelnie. A szabadlábon lévő vádlottak bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Sorra válnak meg a külföldiek a Velencei-tó melletti ingatlanjaiktól

Sorra válnak meg a külföldiek a Velencei-tó melletti ingatlanjaiktól

A Velencei-tó környéke viszonylag könnyen vészelte át a lakáspiac tavalyi ledermedését. Nagy szerepe lehet ebben annak, hogy a tó partjára már nem elsősorban üdülőhelyként, hanem egy tiszta, békés, ám mégis nagyvárosközeli lakóövezetként tekintenek az otthont keresők. A külföldi ingatlantulajdonosok viszont most egyértelműen az eladói oldalon jelennek meg - derül ki az OTP Ingatlanpont szakembereinek tapasztalataiból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×